Anlık Bildirim

Yüz tanıma sistemleri konusunda Android üreticileri Apple’ın iki yıl gerisinde

TrueDepth kamera sistemi için sağlam bir tedarik zinciri oluşturan Apple karşısında Android üreticilerinin aynı zinciri oluşturabilmesi gelecek yıla kadar zor görünüyor.

Apple’ın iPhone X ile birlikte sunduğu Face ID yüz tanıma sistemi ve TrueDepth kamera kombinasyonu pazarda yeni bir trendin fitilini ateşledi. Sayısız akıllı telefonda basit manada da olsa yüz tanıma sistemi görebiliyoruz. Ne var ki TrueDepth tarzı ciddi bir sistem için 2019 yılına kadar beklememiz gerekecek.

Üretim halen kısıtlı

Yapılan araştırmalara göre Android üreticilerinin sağlam bir tedarik zinciri kurarak TrueDepth benzeri kamera sistemleri geliştirebilmeleri için iki yıllık bir zaman dilimi gerekli. Zira Apple hali hazırda en önemli üreticileri kendi zincirine bağlamış durumda.

Tim Cook’un uzmanlık alanı olan tedarik zinciri kontrolü burada da kendisini gösteriyor. Hali hazırda TrueDepth kamera sistemi için sağlam bir tedarik zinciri kurulmuş durumda. En hayati ve üretimi zor parça olan VCSEL lazer sensörü ise ağırlıklı olarak Finisar ve iki uzakdoğulu firma tarafından üretiliyor. Apple yaklaşık 390 milyon dolar yatırım yaparak Finisar’ı bu konuda uzman hale getirdi.

VCSEL sensörünü üreten Viavi, Ams AG gibi firmalar olsa da henüz istenen seviyede değiller. Bu bakımdan üretim sektörünün yeterli olgunluğa ulaşması gerekiyor. Bu zamana kadar da basit yöntemlerle işi geçiştirmekten başka çare yok.

Özellikle Huawei ve Samsung’un VCSEL tabanlı kendi yüz tanıma sistemlerini geliştirdikleri biliniyor ancak henüz üretim kısmına geçilemedi. Bu konu plan aşamasında olan diğer üreticiler için de geçerli. Bu bakımdan en erken Galaxy X veya Huawei P30 gibi gelecek yılın amiral gemilerinde gelişmiş tarama sistemleri görmek mümkün olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2504 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, face id ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim