Anlık Bildirim

ZTE'ye büyük şok: Android kullanımı yasaklanabilir

ABD'nin yedi yıllık ambargo uyguladığı ZTE'nin Android lisansı da iptal edilebilir. Amerikan teknolojisine erişimi yasaklanan Çinli şirket Samsung'un Tizen işletim sistemine mi mahkum kalacak?
ABD hükümeti geçtiğimiz günlerde Amerikalı şirketlerin ZTE'ye ürün satması yasaklamıştı. Çin merkezli şirket için hiç de iyi haberler gelmiyor. Yedi yıl süreceği açıklanan ambargonun Android işletim sistemini de kapsayabileceği ortaya çıktı. Yayınlanan yeni bir rapora göre yasak, Google'ın mobil işletim sistemini ZTE’ye lisanslamasını da engelleyebilir.
Reuters'ın ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı raporunda, Çinli şirketin mobil cihazlarında Android işletim sistemini kullanma lisansını kaybedebileceği yazıyor. ZTE avukatlarının konuyla ilgili olarak Google yetkilileriyle bir toplantı yaparak geleceğe dair görüşmelerde bulunduğu ancak Salı sabahı itibariyle herhangi bir karara varılamadığı belirtildi.

ZTE için sıkıntı giderek büyüyor

ZTE, Android lisansını kaybederse, mobil işletim sistemini kendi cihazlarında kullanamayacak. Bu da şüphesiz ki şirkete Qualcomm ve Dolby gibi markalardan parça satın alamamaktan daha büyük bir darbe vuracak. Henüz netleşen bir durum yok ancak Çinli şirketin yaşadığı sıkıntı daha da kötüye gidecek gibi görünüyor.
ZTE'nin Android işletim sistemini kullanamaması şirketin çöküşüne zemin hazırlayabilecek kadar büyük bir sorun teşkil edebilir. Zira çok az sayıda alternatif var. Microsoft ve HP artık akıllı telefonlar için işletim sistemi sunmuyor. Diğer yandan Apple'ın iOS'i kendi cihazlarına özel ve ZTE'nin maalesef ki kendi işletim sistemi yok.
Şu anda mümkün olabilecek tek alternatif Samsung'un Tizen işletim sistemi olarak öne çıkıyor. Ancak kısıtlı ekosistemi ile Tizen'in pek mantıklı bir seçim olmayacağı da ortada. Çinli şirketin bu duruma nasıl bir çözüm bulacağını önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4539 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, zte ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim