Anlık Bildirim

Android 11 ile birlikte kameraya erişim kolaylaşacak

Google; Android 11'de kamera ve asistana erişim, çağrı sonlandırma, medya oynatma/duraklatma gibi kısayollar için Pixel telefonların arkasındaki yeni çift dokunma hareketlerini test ediyor.

Android 11 ile birlikte kameraya erişim kolaylaşacak Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde geliştirici önizleme sürümü yayınlanan Android 11 işletim sistemi, gün geçtikçe yeni özelliklerini de ele veriyor. Son olarak sistem kodlarında fark edilen “Columbus” isimli özellikle birlikte, telefonun arkasına iki kez dokunarak önceden tanımlanan ya da kullanıcı tarafından özelleştirilen kısayolları çalıştırabilmek mümkün.

Kameraya daha hızlı erişim

Android 11 geliştirici sürümü yüklü Google Pixel 2 XL ve Pixel 4 XL modellerinde fark edilen özellik sayesinde, telefonun arkasına yapılan çift dokunma hareketiyle kamera uygulaması açılabiliyor. Kullanıcılara zaman kazandıracak Columbus özelliğiyle birlikte, aşağıdaki işlemleri de çift dokunma hareketiyle gerçekleştirebilmek mümkün. 

  • Zamanlayıcı kapatma
  • Alarm erteleme
  • Kameraya erişim
  • Google Asistan'a erişim
  • Medya oynatma veya duraklatma
  • Gelen telefon çağrılarını sessize alma
  • Durum çubuğunu daraltma
  • Bildirimlerin sabitlemesini kaldırma

Bu işlevlerin yanı sıra kullanıcıların da çift dokunma hareketine çeşitli kısayollar atayabileceği ön görülüyor. Herhangi bir özel donanıma ihtiyaç duymadığı saptanan bu özelliğin, ivmeölçer ya da jiroskop sensörlerinden gelen hareket verileri aracılığıyla çalıştığı tahmin ediliyor. 

Henüz test aşamasında olan "Columbus" adlı özelliğin şimdilik Google Pixel telefonlarla sınırlı kalacağı düşünülüyor. Android 10 işletim sistemi, 12-14 Mayıs tarihleri arasında Kaliforniya'da düzenlenecek olan Google I/O Geliştirici Konferansı'nda tanıtılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim