Anlık Bildirim

Apple, iPhone'larda pil şişmesini tespit edip önleyecek teknolojinin patentini aldı

Apple, pil teknolojisiyle ilgili iki patent başvurusunda bulundu. Şirket iPhone'larda zaman zaman meydana gelen pil şişmesi sorununu nasıl çözebileceğini araştırıyor.

Apple, iPhone'larda pil şişmesini tespit edip önleyecek teknolojinin patentini aldı Tam Boyutta Gör

Apple, akıllı telefonlarında zaman zaman ortaya çıkan pil şişmesi sorununa çözüm bulmaya çalışıyor. Cupertinolu şirket pil teknolojisiyle ilgili hem iPhone'ları daha ince hale getirecek hem de pil şişmesini erken aşamada tespit edebilecek iki patent başvurusunda bulundu.

Apple'ın kafa yorduğu bu iki teknoloji, aynı zamanda kullanıcıların güvenle kullanabileceği daha küçük cihazların oluşturulması sağlayacak. Şirket güvenlikten ödün vermeden amacına ulaşabilmek için çeşitli araştırmalar yapıyor. Zira pil muhafazasının boyutunun küçültülebilmesi için pil şişmesinin de hesaba katılması gerek.

Apple, iPhone'larda pil şişmesini tespit edip önleyecek teknolojinin patentini aldı Tam Boyutta Gör

İç bileşenler pile yakın olacak

Apple, pili çevreleyen bileşenleri konumlandırma üzerinde çalışıyor. Tasarlanan yeni sistem diğer parçalara zarar vermeden daha büyük pil kullanılmasına izin verecek. Şu anda iç bileşenlerin pilden fiziksel olarak ayrı durması gerekiyor. Bu da boşa harcanan alan ve daha küçük pil demek.

Söz konusu patent, pilin etrafına yerleştirilecek metal kasanın kullanımından da bahsediyor. Bu metal kısım bileşenlerin pile daha yakın bir şekilde konumlandırılmasını sağlayacak. Böylelikle pil şişse bile iç aksamdaki parçaların hasar görme olasılığı azalacak.

Apple, iPhone'larda pil şişmesini tespit edip önleyecek teknolojinin patentini aldı Tam Boyutta Gör

İkinci patent pil şişmesinin tespit edilmesi ve hafifletilmesiyle ilgili. Açıklamaya göre bu sistem için bir pil işlemcisi kullanılabilir. Şişme algılandığında sensöre bağlı işlemci, genleşmeyi nasıl yavaşlatacağını veya önleyeceğini belirleyecek. Ayrıca kullanıcı pil şişmesinin başladığı konusunda bilgilendirilecek. Şirketin bu teknolojileri ne zaman iPhone'lara uygulayacağı belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim