Anlık Bildirim

Huawei pazarda Samsung’u devirmeye kararlı

Engellemelere rağmen bu yıl rekor akıllı telefon satışı yapan Huawei, lider Samsung ile aradaki farkı azalttı. Gelecek yıl 70 milyon daha fazla satış yaparsa lider olabilir.

Huawei pazarda Samsung’u devirmeye kararlı Tam Boyutta Gör

Bu yıla çok hızlı bir giriş yapan Huawei akıllı telefon pazarında Samsung’u geride bırakmaya çok yaklaşmıştı ancak ABD-Çin ticaret savaşının getirdiği yasaklamalar nedeniyle birkaç ay sıkıntılar yaşadı ve satışları geriledi. Buna rağmen özellikle memleketindeki destek sayesinde kayıplarını telafi etti.

İstikrar korundu

Strategy Analytics tarafından hazırlandığı belirtilen rapora göre Samsung bu yılı 323 milyon akıllı telefon satışı ile tamamlamak üzere. Lider firmanın pazardaki payı yüzde 21.3 civarında. Huawei ise 251 milyon civarında akıllı telefon satmış olacak ve pazar payı yüzde 17.7 civarında gerçekleşecek.

Korean Herald gazetesi HUawei’nin aradaki farkı yüzde 3.6 civarına indirdiğini ifade ediyor. Oran oldukça küçük görünse de 1.5 milyardan fazla telefon satılan pazarda bu oran dahi 70 milyon civarında bir akıllı telefon demek oluyor.

Apple artık üçüncü sırayı garantilemiş durumda. 193 milyon akıllı telefon satışı ile eski günlerinden oldukça uzak. Çin’de yüzde 35 oranında pay kaybeden Apple’ın Huawei’yi yakalaması şu şartlarda zor görünüyor.

Gelecek yıl oldukça çekişmeli bir mücadeleye tanık olacağız. ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri olumlu şekilde devam ederse Huawei yakın zamanda Google servislerine kavuşacaktır. Bu sayede akıllı telefon satışlarını daha da arttırabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8334 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim