Anlık Bildirim

iPhone'ları kırmak daha da zor hale geliyor

Apple yapacağı güncelleme ile yetkisiz kişilerin iPhone’ların güvenliğini aşmasını zorlaştıracak. Güvenlik güçlerinin iPhone'ları kırmak için kullandıkları cihazların sonu geliyor...
Apple, iPhone'lara yetkisiz erişimi zorlaştırmak için bir güncelleme aracılığıyla ayarlarda önemli değişiklikler yapacağını açıkladı. Bundan böyle güvenlik güçlerinin cihazları kırmak için alternatif yöntemlere başvurması gerekecek.
Şirket bunun, telefonları güvenlik güçleri veya kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmiş müşterileri korumak amacıyla yapılacağını söylüyor. Bildiğiniz gibi iPhone'lar birçok kez yanlış parola girildiğinde kendini geçici olarak etkisizleştirir veya verileri güvenlik amacıyla siler.

iPhone'ları kıran cihazlar işlevini yitirecek

Ancak güvenlik güçleri GrayKey adlı bir cihaz kullanarak şifrelenmiş iPhone'lara erişebiliyorlar. Söz konusu cihaz telefonla Lightning portu üzerinden bağlanıyor. Apple'ın yapacağı değişiklik ile birlikte cihazın kilidi son bir saat içinde açılmazsa USB portu üzerinden her türlü iletişim kesilecek.
Güncelleme dağıtıldığında güvenlik güçleri ve hacker'ların iPhone'ları kırabilmeleri için sadece bir saatleri olacak. Apple bu değişikliğin yetkisiz birinin iPhone'a erişim şansını %90 oranında azaltacağını düşünüyor. USB Restricted Mode adlı özellik şu an iOS 11.4.1 ve iOS 12 beta sürümlerinde mevcut ancak Apple bir sonraki genel sürümde kalıcı hale getirileceğini belirtti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5694 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, erişim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim