Anlık Bildirim

Qualcomm Snapdragon 875'in teknik detayları netleşiyor

Qualcomm'un, önümüzdeki yıl piyasaya süreceği ve amiral gemisi akıllı telefonların kalbini oluşturması beklenen Snapdragon 875 yonga seti ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Qualcomm Snapdragon 875'in teknik detayları netleşiyor Tam Boyutta Gör

Qualcomm bu yılın sonunda 2021 model amiral gemisi akıllı telefonların temelini oluşturacak güçlü bir Snapdragon 875 işlemci duyurması bekleniyor. Sızan bilgiler, bu yonga seti ile ilgili yeni detayları ortaya koyuyor.

Gelen bilgiler, Qualcomm Snapdragon 875'in "1 + 3 + 4" konfigürasyonunda sekiz çekirdeğe sahip olacağı yönünde. Ürünün, ARM tarafından bir gün önce sunulan bir “süper çekirdekli” Cortex-X1 içereceği iddia ediliyor. Bu çekirdeğin, mevcut Cortex-A77'ye göre pik performansta yüzde 30 artış sağlayacağı ifade edilmiş. Öte yandan ise geliştiriciler Cortex-X1'i cihazları için bağımsız olarak optimize edebilecekler.

Qualcomm Snapdragon 875'in teknik detayları netleşiyor Tam Boyutta Gör

Yüksek performans sunacak

Üç çekirdekli Snapdragon 875 işlemci bloğunun ise Cortex-A78'i temel alması kuvvetle muhtemel. Bu çekirdek, Cortex-A77'ye kıyasla performansta yüzde 20'lik bir artış sağlayacak ve böylece, genel olarak Snapdragon 875 yongası bilgi işlem yeteneklerinde mevcut Snapdragon 865 ürününü önemli ölçüde aşabilecek.

Tüm bunlara ek olarak Snapdragon 875'in aynı zamanda güçlü bir Adreno 660 grafik hızlandırıcısı, bir Spectra 580 görüntü işleme ünitesi ve 7.5 Gb/s'ye kadar bilgi aktarım hızına sahip entegre bir Snapdragon X60 5G modeme de sahip olacak. Son olarak amiral gemisi yonga setinin 5nm fabrikasyon süreci ile üretileceğini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5404 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, Qualcomm Snapdragon 875 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim