Anlık Bildirim

Yerli üretim Xiaomi telefonlar Nisan ayında satışa sunulacak

Xiaomi, iş ortağı Salcomp firması ile İstanbul'da test üretimine başladı. Türkiye'de üretilen telefon modelleri Nisan ayında ülkemizde satışa sunulacak.

Yerli üretim Xiaomi telefonlar Nisan ayında satışa sunulacak Tam Boyutta Gör

Oppo’dan sonra Xiaomi de Türkiye’de test amaçlı üretime başladı. Fabrikanın kurulum çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayan şirket, Çinli tedarikçi Salcomp firması ile birlikte Xiaomi modellerini üretiyor.

Salcomp, nihai üretime yakınca başlayacak. Fabrikada üretilen telefonlar önümüzdeki Nisan ayında Türkiye’de satılmaya başlayacak.

Yerli üretim Xiaomi telefonlar Nisan ayında satışa sunulacak Tam Boyutta Gör

Fabrika İstanbul Avcılar’da yer alıyor. 15 bin metrekare kapalı alana, 7500 metrekarelik temiz odaya sahip. 1975 yılında kurulmuş eski bir fabrikaydı. Salcomp, pasif durumdaki fabrikayı satın alarak yeniledi. Fabrikada akıllı telefonların yanı Xiaomi marka televizyonların da üretilmesi planlanıyor.

Fabrika tam kapasiteye ulaştığında yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine kavuşacak. 2 bin kişi istihdam edilecek.

Yerli üretim Xiaomi telefonlar Nisan ayında satışa sunulacak Tam Boyutta Gör

Ar-Ge yatırımlarının da Türkiye'ye çekilmesi hedefleniyor

Fabrikayı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni teşvik paketleriyle teknoloji firmalarının Ar-Ge alanlarını da Türkiye’ye çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Bakan Varank konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Hem Xiaomi hem Salcomp’un temsilcileri benimle beraber. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada özellikle know-how transferiyle kendi mühendislerimizin, teknisyenlerimizin de yetişmesine katkı sağlıyorlar. İnşallah global teknoloji firmalarını Türkiye’ye daha fazla çekmek, beraber Türkiye’de ortaklıklarının önünü açmak için de biz hükümet olarak önümüzdeki dönemde desteklerimizi teşviklerimizi sürdüreceğiz. Sadece üretim değil Ar-Ge alanında da bu firmaların Türkiye’ye yatırım yapma niyetleri var. İnşallah o yatırımlarını da Türkiye’ye çekmeyi başaracağız.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17099 kez okundu.
53 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi türkiye, salcomp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim