Anlık Bildirim

10 milyon Google Cardboard gözlüğü satıldı

Google'ın sanal gerçeklik alanındaki mütevazi projesi Cardboard, 3 yıldır başarılı bir şekilde hayatına devam ediyor. Tüketici ilgisinin sürekli arttığı proje, bu yıl önemli rakamlara ulaştı.

Sanal gerçeklik konusunun yeni yeni gündeme gelmeye başladığı bir dönemde, Google'ın Cardboard hamlesi trendin yükselmesine de büyük katkı sağladı. 2014 yılında piyasaya çıkan Google Cardboard sanal gerçeklik gözlüğü, 5$-10$ gibi düşük fiyat etiketine sahipti ve büyük ilgi gördü. Ayrıca gerekli malzemeleri alarak, herkes kendi evinde bile oturup bu gözlüğü yapabiliyordu.

İlgi büyük

Google’ın yaptığı açıklamaya göre Cardboard sanal gerçeklik gözlüğü 10 milyon satış rakamını geçti. Ocak 2016 tarihinde toplam rakam 5 milyondu ve bu seviyeye 2 yılda gelmişti. Sadece 1 yılda gözlük 5 milyon daha sattı. Bu rakama üçüncü taraf firmaların sattığı Cardboard gözlükleri dahil değil.

Google gözlüğün yanında uygulama ekosistemine de önem veriyor. Mağazada yer alan 30 farklı uygulama ve oyun toplamda 30 milyon kez indirildi. Üçüncü taraf uygulamalar ile birlikte toplamda 160 milyon indirme rakamına ulaşıldı.

Uygulama konusunda desteklendiği ve oldukça da ucuz olduğu için Google Cardboard önemli bir referans konumunda. Google’ın geçen yıl tanıttığı Daydream standardı ise yüksek fiyat etiketlerine sahip. Bu bakımdan benimsenmesi uzun zaman alacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim