Anlık Bildirim

Son dönemde e-kitap sektöründe bir gerileme olduğu gözlerden kaçmıyor ancak çığır açacak yeni teknolojiler ile çalışmalar devam ediyor. Geliştirilen yeni elektronik kağıt ekran e-kitap okuyucuların çözünürlük tanımını kökten değiştiriyor.

E-kağıt

Elektronik kağıt olarak adlandırılan bu ekran teknolojisi e-kitap okuyucularda karşımıza çıkıyor. Aynı bir kağıt gibi görüntü veren bu ekranlar çok az enerji tüketiyor ve tek renkli olduğu için gözleri de yormuyor.

E Ink ve Japan Display Inc. ortaklığında geliştirilen yeni e-kağıt panel tam 600 ppi piksel yoğunluğuna kadar çıkabiliyor. Piyasadaki Aura One ve Kindle Oasis gibi üst seviye e-kitap okuyucularda en fazla 300ppi değeri yer alıyordu. Yeni ekran bunları bile ikiye katlamış oluyor.

E-kağıt ekranlarda piksel yoğunluğunun artması daha keskin yazılar ve sığdırılan içeriklerin daha fazla olması anlamına geliyor. E Ink, yeni teknolojinin 400ppi-600ppi arasında piksel yoğunluğu sunacağını ifade ediyor.

Sadece e-kitap okuyucular değil akıllı telefon, tablet ve akıllı saat ekranları için de oldukça yüksek bir değer. Örneğin Galaxy S8 modelinde 570ppi yoğunluk değeri bulunuyor. E Ink yeni ekranını e-kitap okuyucu ve mobil cihaz yanında Nesnelerin İnterneti sektörü için de geliştiriyor. Henüz erken aşamada olan yeni ekranın ne zaman piyasaya sürüleceği bilinmiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim