Anlık Bildirim

Google, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) projesine değişiklikler getirdi

Tokyo'da düzenlenen AMP Conf 2019'da Google, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar projesinde bir dizi değişiklik ve yeni özellikler olduğunu duyurdu. İşte önemli konunun detayları.
Google, Tokyo'da düzenlenen AMP Conf 2019'da, şirketin Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) projesine bir dizi değişiklik ve yeni özellikler getirdiğini duyurdu. En önemli duyuru, AMP sayfalarının artık adres çubuğunda orjinal site URL'ini göstermesi ancak bu durum AMP özelliğini sevmeyen kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilir.

Orjinal siteye erişim zorlaştı

Google aramalarındaki şimşek ikonuyla belirtilen bir AMP bağlantısına tıkladığınızda, aslında sitenin kendi sunucusundaki optimize edilmiş sayfaya yönlendirilmezsiniz. Bunun yerine, Google'ın kendi sunucularında (performansı artırmak için) depolanan önbelleklenmiş bir sürüm alırsınız ve en üstte bir çubuk ile istediğiniz durumda orijinal URL'i ziyaret edebilirsiniz.

Ancak yapılan değişikliklere göre Google aramalardan ziyaret edeceğiniz AMP sayfarlarında artık orjinal sitenin adresini (URL) göreceksiniz. Sorun, bu sistemde, bir sayfanın orijinal versiyonunu ziyaret etmenin son derece zor olması ve kullanıcılar da bu durumdan şikayetçi. Zira yeni modelde sitenin normal sürümü için burayı tıklayın ibaresi yer almıyor. Kullanıcılar, ziyaret etmeye çalıştıkları sitenin alternatif bir sürümünü habersiz bir şekilde ziyaret edecekleri için, bu durumun açık bir şekilde belirtilmesi ve orjinal siteye yönlendirilmesi konusunda nasıl bir çalışma yapılacağı ise şimdilik belirsiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6662 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, amp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim