Anlık Bildirim

Google’dan bu kez akıllı şapka

Zaman zaman kendi Ar-Ge laboratuvarlarında ilginç fikirlere imza atan teknoloji devi Google, bunlara patent almakta da geç kalmıyor. Şimdi sırada bir akıllı şapka var.

Geçtiğimiz yıllarda akıllı gözlük ile giyilebilir pazarda fark yaratmak isteyen ancak hayal kırıklığı ile karşılaşan Google, bu kez farklı bir konsept ile şansını denemek istiyor. Google Hat akıllı şapkasının fonksiyonları saymakla bitmiyor.

Akıllı telefon gibi

Patent başvurusu yapılan Google Hat adındaki akıllı şapka hem son kullanıcılara hem de kurumsal kullanıcılara hitap edecek şekilde tasarlanmış. Şapka siperinin üzerine entegre edilen ve şapka kenarına doğru uzanan bileşenleri olan bir cihaz, farklı fonksiyonlara sahip.

Son kullanıcı olarak şapka fotoğraf ve video kaydediyor, sosyal ağlarda paylaşabiliyor. Ya da canlı yayın yaparak kendi mobil uygulaması üzerinden arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz.

Kurumsal tarafta ise uzaktan teknik destek gibi farklı alanlarda kullanılabiliyor. Şapka kenarlarına doğru uzanan bileşenler kemik üzerinden sesi iletebiliyor. Böylece teknik servis şapkadaki kamera ile konuyu takip ederken, ses iletimi ile de kullanıcıyı yönlendirebiliyor. Ayrıca acil durumlar için bir GPS yongası da mevcut.

Snapchat’in Spectacles video kayıt gözlüğü düşünüldüğünde Google Hat genç kullanıcılar arasında popüler olabilir. Bununla birlikte ses iletimi ve GPS gibi özellikler zaten bir akıllı telefonda olan şeyler. Bu ilgiyi azaltabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim