Anlık Bildirim

Hem kendisi hem kayışı ekran: Sony FES Watch

Bir elektronik ürün modaya yönelik olduğu zaman normalde taşıması gereken bazı özellikleri barındırmadığını görüyoruz. Sony FES Watch akıllı saat bunlardan birisi.

Genelde akıllı saat tarafında SmartWatch serisi ile tanıdığımız Sony, türünün tek örneği sayılabilecek bir akıllı saati geçen yıl sonlarında sessiz sedasız Japon bir topluluk bağış platformunda görücüye çıkarmıştı. Bugüne kadar pek sesi çıkmayan FES Watch şimdi satışa çıkmaya hazırlanıyor. 

FES Watch akıllı saatinin en önemli özelliği kadranı dışında kayışlarda da elektronik kağıt tabanlı ekran kullanıyor. Elektronik kağıt teknolojisi daha az enerji harcayan ekran türü olarak karşımıza çıkıyor. Renkli veya renksiz olabilen bu ekranlar dış ortamda çok iyi sonuçlar veriyor. Örneğin Pebble ailesi elektronik kağıt teknolojisi üzerinden yürüyor. 

FES Watch bu sayede hem kadranın hem de kayışların çeşitli tasarımlara bürünmesini sağlıyor. Bu bakımdan saatin daha çok moda odaklı bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ürünü rakiplerinden ayıran en önemli özellik akıllı olmaması. Evet, geleceği olan bir teknolojinin kullanılması gayet yerinde ancak FES Watch sadece zamanı ve çeşitli desenleri ekranında yansıtabiliyor. Bluetooth üzerinden saatin üzerindeki dijital desenleri belirleyebiliyorsunuz. Bunun haricinde bir fonksiyonu yok. 

Modaya odaklı olması onu biraz daha kısıtlı kullanıcı kitlesine yönelik yapıyor. Bu yüzden de 241$ fiyat belirlenmiş. Örneğin elektronik kağıt kaplamaya sahip Volvorii ayakkabılarını ve bu saati taktığınızda baştan aşağıya aynı desenlere bürünmüş olarak davetlerde dikkat çekebileceksiniz. 1 Aralık itibariyle satışa çıkacak olan saatin uluslararası pazarda boy gösterip göstermeyeceği bilinmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim