Anlık Bildirim

LG Display, esnek OLED ekranıyla alakalı yeni detaylar paylaştı

LG Display, esnek OLED ekranıyla alakalı yeni detaylar paylaştı


Vancouver, Kanada'da düzenlenen SID: Display Week 2013 fuarında sergilediği 5 inçlik esnek ekran prototipiyle küçük ölçekli plastik OLED üretmeyi başaran firmalar arasına giren LG Display, yeni paneliyle alakalı tüketicileri sevindirecek detaylar paylaştı. Daha önce bir LG yöneticisinin de ifadelerinde yer verdiği plastik OLED ekranların yıl sonuna kadar LG markalı akıllı telefonlarda boy göstereceği bilgisi, etkinlik kapsamında yeniden dile getirildi. Mevcut çözümden daha büyük veya daha küçük bir kırılmaz, ultra ince, hafif OLED ekranın eşlik edeceği akıllı telefon, muhtemelen Optimus G serisinin yeni üyesi olacak.
Güney Koreli üreticinin Paju fabrikasındaki 4.5-nesil cam tabaka üretim hatlarından seri üretimi gerçekleştirilecek poliimid tabanlı yeni nesil OLED ekran, LG'nin OLED televizyonlarına uyguladığı renk filtreli WOLED yönetimi yerine gerçek kırmızı, yeşil ve mavi OLED materyallerle imal edilecek. Maliyeti yükseltse de bu teknoloji sayesinde en iyi renk yelpazesine ulaşmak mümkün olacak. Ekranın Full HD çözünürlük standardını benimsemesi ve cam yerine tercih edilen plastik katmanının bir getirisi olan kırılmaz yapısına rağmen koruyucu bir cam eşliğinde yeni LG akıllı telefonuna entegre edileceği bildiriliyor. Bu donanımda bir aygıtın ön paneli paramparça olsa dahi ekran zarar görmeyecek ve tamir ücreti önemli ölçüde azalmış olacak.
Plastik tabanlı OLED ekran, amiral gemi sıfatlı satış hacmi yüksek bir akıllı telefona eşlik edeceği için LG Display 4.5-nesil cam tabaka üretim hatlarının yeterli olmayacağını düşünüyor. Yayınlanan son analizler, firmanın üretimin yetersiz geleceği düşüncesi nedeniyle Gumi'deki 6.5-nesil üretim hatlarını esnek ekran üretimi için tahsis etme planını masaya yatırdığına işaret ediyor. Samsung 5.5-nesil cam tabaka üretim sistemleriyle aylık çok daha fazla panel imal edebiliyor, ancak kapsülleme aşamasında düşük verim sorunları yaşıyorken; LG'nin plastik üzerine taranan OLED elemanlarını nasıl kapsüllediği ve halihazırda daha düşük hacimli üretim operasyonu ile yıl sonuna kadar nasıl üst düzey bir akıllı telefon piyasaya süreceği merak konusu. Sonbaharda Güney Koreli üreticinin esnek ekranlı yeni telefonunun resmen tanıtılması ve panelin sahip olduğu teknolojiler hakkında daha fazla verinin gün yüzüne çıkması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1946 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, amoled ve
2 etiket daha lg display lg
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim