Anlık Bildirim

Ortamdaki radyasyonu ölçen cihaz: Dosima

Bulunduğunuz ortamlarda sürekli radyasyona maruz kaldığınızı hissediyorsanız ve bir bilene danışma gereği duyuyorsanız, Dosime adındaki tespit cihazı imdadınıza koşuyor.

CES 2017 fuarı dünya devlerini ağırlarken, kendisini ispatlamak isteyen girişimler de ilgi çekici ürünleri ile boy göstermeye çalışıyor. Nükleer enerji konusunda faaliyet gösteren Dosime tarafından geliştirilen bir cihaz bunlardan birisi.

Ortamdaki Radyasyon Sürekli Kontrol Ediliyor

Dosime girişimi, global olarak nükleer enerji konusunda uzman Mirion’dan ayrılan bilim adamları tarafından kurulmuş. Bu bakımdan oldukça deneyimli. Girişim, sürekli kendisini radyasyon tehdidi altında hissedenlere yönelik aynı adı taşıyan tespit cihazını CES 2017 fuarında sergiledi.

Dosime adındaki radyasyon tespit cihazı, bugün nükleer enerji santrallerinin yüzde doksanında kullanılan silikon diyot dedektöründen faydalanıyor. Temeline bunu koyan sensör, insan sağlığına en zararlı ışınları tespit edebiliyor.

Her 4 saniyede bulunduğu ortamı tarayan cihaz, herhangi bir ani yükselme tespit ettiğinde akıllı telefon üzerinden kullanıcısını uyarıyor. Ayrıca saatlik olarak analiz yaparak kullanıcısına önerilerde bulunuyor.

Peki bu tür bir cihaza kimlerin ihtiyacı olacak? Başta röntgen cihazlarında ve X-Ray kapılarında çalışanlar etrafındaki radyasyon oranını tespit etmek için kullanabilir. Yine büyük sunucu merkezlerinde çok az miktarda da olsa radyasyona maruz kalındığı artık bilinen bir gerçek. Bu bakımdan böyle konularda kendisini güvensiz hisseden kişiler en azından sürekli kontrol eden bir cihazın varlığından mutlu olacaktır. Dosime yakın zamanda 250$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7524 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ces2017, dosime ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim