Anlık Bildirim

Samsung 5.5 inçlik esnek telefon ekranını CES 2013'te sergileyecek


CES 2013'ün resmi dijital haber ve video ortağı CNET, geçmişte Las Vegas merkezli organizasyonda çok sayıda prototip donanımını sergilemiş olan Samsung'un bu yılın ortalarında Samsung Display adıyla oluşturduğu yan kuruluşunun hangi çözümlerle fuarda yer alacağına dair yeni detaylar yayınladı. Siteye konuşan resmi Samsung Display yetkilileri, Youm adını verdikleri plastik materyal tabanlı, eğilip-bükülebilen, oldukça ince bir yapıya sahip yeni nesil OLED ekranlarının en güncel halinin bu etkinlikte sergileneceğini doğruladı.
Kalınlığı 0.4mm'ye kadar düşürülen ve plastik film sayesinde hem esneklik hem de darbelere karşı dayanıklılık kazanan Youm'un ilk örnekleri önceki yıllarda çeşitli formlarda, farklı çözünürlüklerle sergilenmişti. Önümüzdeki yılın başında kapılarını davetlilerine açacak olan Tüketici Elektroniği Fuarı'nda 5.5 inçlik HD (1280 x 720) çözünürlüklü 267ppi piksel yoğunluğuna sahip bir akıllı telefon ekranını gün yüzüne çıkarmayı planlayan Güney Koreli üreticinin ekran bölümü, bu donanım sayesinde mobil endüstride telefonların dizayn anlamında esneklik kazanacağını birçok kez dile getirmişti. Halihazırda en büyük mobil telefon üreticisi konumundaki Samsung'a rakipleri karşısında büyük üstünlük sağlayacak bu ekranı bünyesinde barındıran ilk son kullanıcıya hazır ürünün yine 2013'te piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Yeni nesil saydam ekranların da boy göstereceği tahmin edilen CES 2013'te ayrıca uzak doğulu firmanın 55 inçlik yeni OLED televizyonu yer alacak. Geçen yıl Super OLED TV adıyla tanıtılan çözüm, bir türlü çıkışını yapamamıştı, ancak OLED ekran teknolojileriyle ilgili ciddi geliştirme çalışmaları yürüten firmanın önümüzdeki sene resmen bu OLED televizyonların satışına başlayacağı bildiriliyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1969 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, televizyon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim