Anlık Bildirim

Cep Telefonunuzdaki kullanışlı klavye: Fastap

Cep Telefonu kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden biri üzerlerindeki tuş takımı olmuştur. Nümerik tuşların üzerine sayısız defa basmanızı gerektiren karakterler, hem SMS yazarken, hem de telefon defteri, ajanda gibi yerlere bilgi girerken oldukça can sıkıcı bir hal alabiliyor.

Bugüne kadar bunun üstesinden gelmek için pek çok yol denendi: T9 Tahminli Metin Girişi, Chatboard tarzı ufak klavyeler...

Ama şimdi bu makus tarih : ) eski Apple Ergonomik Dizayn Bölümü başkanı David Levy'nin icadı ile değişecekmiş gibi gözüküyor.

Digit Wireless firmasının geliştirdiği sistem oldukça basit bir mantığa sahip: Harfler ilgili olduğu sayının 4 köşesine yükseltilmiş şekilde yerleştirilmiş. Böylelikle 26 harf (İngilizce), * ve # işaretleri normal bir klavye gibi cep telefonu üzerindeki yerini almış.

Sayıların alçak, harflerin ise yükseltilmiş olması iri parmaklara sahip olanların bile Fastap'i rahalıkla kullanabilmesini sağlıyor.

Cep Telefonunuzdaki kullanışlı klavye: Fastap

Panasonic Fastap klavyeye sahip bir konsept telefon bile çıkarmış: GD87. Ama bu henüz bir prototip ve firmanın Fastap klavyelere sahip telefonlar çıkartacağı kesin değil. Öte yandan Digit Wireless firması prototipin çok faydalı olduğunu ve 2003 yılı içerisinde GPRS, i-Mode ve UMTS gibi servislerle klavye kullanımının artmasıyla beraber Fastap'in önemli bir noktaya gelebileceğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim