Anlık Bildirim

Kamu kurumlarının F klavyeye geçişi yıl sonuna kadar tamamlanacak

Hâlâ daha tartışmalı bir konu olan F klavye ile ilgili olarak Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı açıklamalarda bulundu. F klavyeye geçiş sürecinin olumlu yürüdüğünü ifade etti.

Kamu kurumlarının F klavyeye geçişi yıl sonuna kadar tamamlanacak Tam Boyutta Gör

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Ekrem Erdem, F klavye kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ekrem Erdem yaptığı açıklamalarda F klavyeye geçiş sürecinin olumlu yürüdüğünü ifade ediyor.


F klavyeye geçiş ile ilgili olarak Resmi Gazete'de 2013 yılında F Klavye başlığında Bakanlık genelgesi yayınlanmış ve kademeli olarak F klavyeye geçileceği duyurulmuştu. 

Genelge gereği Devlet Malzeme Ofisindeki bilgisayarlar ve yapılan tüm ihalelerdeki ihalelerdeki bilgisayarlar F klavye olmak zorunda. Eğitim kurumlarında da öğrencilere F klavye ile eğitim veriliyor. Dağıtılan tabletlerde de F klavye ön yüklü olarak geliyor.

Yıl Sonuna Kadar F Klavyeye Geçilecek

Ekrem Erdem, yıl sonuna kadar tüm kurumlarda F klavyeye geçilmiş olacağını söylüyor. Zaten genelgeye göre kamu kurumlarında kullanımda olan tüm bilgisayar klavyelerinin 2017 yılı sonuna kadar F klavyeye geçmesi gerekiyor.

Bakanlık genelge sonrasında F klavye bulmanın kolaylaştığının ve dizüstü bilgisayarların dahi F klavyeli versiyonlarının olduğunun altını çiziyor. Erdem, hız gereği F klavye tercihinin basın sektöründe daha yaygın olduğunu belirterek birçok birçok gazetecinin kendisine "Bizi bir dertten kurtardınız. F klayve dizüstü bilgisayar bulamıyorduk. Şimdi buluyoruz." diyerek teşekkür ettiğini aktardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4701 kez okundu.
35 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kamu, f klavye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim