Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Rampage Carisma incelemesi "Metal ve dayanıklı"

Bu videoda Rampage'ın giriş segmente yönelik oyuncu kulaklığı Carisma'nın siyah-gri temalı, metal parçalarla güçlendirilmiş yapısına göz atıyor, oyun ve müzik testleriyle performansını sınıyoruz.
Rampage, Snopy, Addison ve Everest gibi markaların bir araya geldiği, oyunculara odaklı bir alt marka, kulaklık, kasa, klavye, fare, power supply ve daha birçok alanda ürünleri var. Snopy’nin desteğini alan kafaüstü kulaklık Carisma SN-RW9 test masamızda.

Vitrin tarzındaki kutusunda detaya girilmemiş, yüksek kalite ses, yüksek kalite mikrofon, 7.1 ses gibi genel şeyler vurgulanmış. İçerisinden kulaklığın kendisi ve garanti belgesi çıkıyor, ürün iki yıl garantili.

Gri-siyah temalı, iri yapılı, şık görünen bir kulaklık. CD görünümlü bir göbek ve vidalarla süslenmiş, güzel durmuşlar. Kafa bandı askı tarzında, metal şeritlerin pek esneme payı yok onun yerine askılı suni deri kısım esniyor uzuyor, metal ipleriyle de kafa bandı paketi dirayetli hissettirdi, bu yapının bir artısı da sağ yüksek kaldı sol aşağıda kaldı derdinin olmaması. Bugüne kadar kulaklığa sığma gibi bir derdim olmadı hiç ama hayli esneyebiliyor, en azından bunu söyleyebilirim.

Yuvarlak haznelerin içinde gözenekli bir yapı, altında da beyaz LED aydınlatma var, ne çok parlak ne çok sönük, başka biri baktığında veya masadayken göz almıyor mesela. Hazneler sabit, dönemiyorlar, açılandırılamıyorlar, boyunda taşımaya müsait değil.
Sol haznenin üzerinde sabit, içeri gömülmeyen ama esnek bir mikrofon ve ses ayarı var, ayarların haznenin üzerinde olması, kablonun üzerinde olmasından daha pratik geliyor bana. Bu arada, haznedeki ses ayarı kulaklığın kendi ayarı, ayrıca bir de masaüstünden açmanız gerek. Mikrofona yön verebiliyorsunuz, ağız hizasında kalabiliyor, yalnız buton için o kadar büyük ON/OFF yazısı yerine karanlıkta da görebilmek için yeşil/kırmızı LED kullanılabilirdi.

Yastıkları suni deriden, yuvarlak formdalar, en yumuşağı değiller ama yine de gayet konforlu hissettiriyorlar. İç çapları 5-5.5CM kadar, kulaktan kulağa değişir ama benimkiler tam sığdı. İçerlinden dışarı rahatsız edici bir ses çıkmıyor, içeriye de o kadar ses almıyor suni deri vesilesiyle.

USB üzerinden bağlanıyor kulaklık, 2 metrelik silikonlu, kalınca ve gayet dirayetli bir kablosu var, biraz ağır bir kablo ama kulaklığı aşağı çekmiyor. Eklem noktaları kablosu gibi sağlam derken kablo kırıp koparıp da kulaklık bozan dostlar, endişe etmeye gerek yok bu kabloda.

İki haznede birer 40MM’lik sürücü var, lakin Rampage bu sürücülerin kaç Ohm olduğunu, sürücü malzemelerini mesela Neodyum mıknatıslı mı, frekans aralığını, hassasiyetlerini, kaç mW güce ihtiyaç duyduklarını, en önemlisi kulaklığın toplam ağırlığı gibi konular hakkında bilgi vermemiş.

Oyunlarla başlayalım. CS:GO’da yön hissiyatı olarak iş görüyor, nerede kapışma var, hangi yönde bu kapışma hissettiriyor, burada sanal 7.1 olmasının da payı var, oyunun da payı var, en nihayetinde tabiri caizse belirli ölçüde ses kasabilirsiniz. Silah sesleri gürül gürül değil, normal geliyor.

League of Legends ses kasılan bir oyun değil, daha çok mikrofonla iletişim üzerine durdum, işimi gayet gördü, kendi mikrofonundan da şöyle aktarayım hatta.

Oyuncu için uzun maratonlar kaçınılmaz. Ağır olduğundan değil, askılı yapısından mütevellit kafada sıkı duruyor, kulaklığı bir seferde 1-1.30 saat kadar kullanabildim, ötesinde suni deri olduğu için doğal olarak terletiyor. Şöyle bir şey de var, suni deri dışarıdaki sesi daha az alıyor ama terletiyor, kumaş da daha az terletiyor ama daha fazla ses alıyor, artık hangisi sizin için daha öncelikliyse, ikisinin de artıları var eksileri var.

Yüksek sesi seviyorsanız, evet maksimum sesi iyi. Müzik için konuşacak olursak ses profili sıcak tonlardan yana, tizler tok seslerden ayrışamıyor genelde, baslarda da hafif bir titreşim hissediyorsunuz. Frekans ve dinamik aralık başarımı, genel başarımı fiyat segmentiyle, giriş segmentiyle benzeşiyor. Özetle, daha çok oyunlarda kullanmak isteyebileceğiniz bir kulaklık bu.

Rampage Carisma. Kafabandı, metal parçalar, aydınlatmalı hazne, görünüme iyi yatırım yapılmış, olduğundan pahalı bir kulaklık gibi göründü bana açıkçası, bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Bu videonun yayınlandığı tarih itibarıyla fiyatı 160 lira civarında. Rampage Carisma yakışıklı bir kulaklık, ses başarımı fiyatı segmentinde, verdiğiniz para kadar performans alıyorsunuz, mikrofonu takım iletişimi için işinizi görür ve uzun vadede kablosuyla, kritik yerlerde metal parçalarla dayanıklı bir çözüme benziyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim