Anlık Bildirim

Razer borsaya açıldı, kurucusu milyarder oldu

Oyuncu donanımları pazarında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ispat eden Razer firması, borsaya açılma hamlesinde de bunun meyvelerini toplamaya başladı.

Oyuncu donanımları pazarının büyük isimlerinden olan Razer, uzun süredir Hong Kong borsasına açılmak için hazırlıklar yapıyordu. Bugün itibariyle borsada işlem görmeye başlayan firma değerini katladı.

Güven veriyor

Kapanışta yüzde 18 artarak toplamda 4.1 milyar Hong Kong doları yani 530 milyon dolar borsa değerine ulaşan Razer, yıl içerisinde 500 milyon dolar açılış seviyesini geçen üçüncü firma oldu. Daha önce China Literature ve Wuxi Biologics bu başarıya ulaşmıştı. Gün içerisinde firma yüzde 42 civarında zirve yaptı ancak sonrasında dengeye oturdu.

Sürekli büyüyen oyuncu donanımları pazarında önemli bir potansiyele sahip olacağı düşünülen Razer için önemli hissedarlar sıraya girdi. Singapur’dan GIC Pte fonu, Çinli emlak devi Kingkey Group, Endonezyalı milyarder Budi Hartono, Hong Kong’lu yatırım devi Li Ka-shing ve Intel bunlar arasında.

Razer’ın borsaya açılan kısmı yüzde 10 seviyesinde. Yani şirket 5 milyar dolar civarında bir değere ulaşmış oldu. Yüzde 42 hisseye sahip olan kurucusu Min-Liang Tan da 2.3 milyar dolar serveti ile milyarderler arasına girmiş oldu.

Razer başarılı açılış ve büyük hisse alımlarının ardından elde edeceği gelir ile yatırımlara yönelecek. Özellikle oyuncu odaklı sloganıyla duyurulan Razer Phone akıllı telefonunun yaygın kitlelere ulaşması için çaba gösterileceği belirtiliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim