Anlık Bildirim

İyi bir oyuncunun olmazsa olmaz 5 ekipmanı

Oyun dünyasına "gamer" olarak adım atmak için iyi bir oyuncu bilgisayarının yanında iyi ekipmanlara ihtiyacı var. Bu yazımızda oyuncu bilgisayarının olmazsa olmaz 5 bileşenini bir araya getirdik.

İyi bir oyuncunun olmazsa olmaz 5 ekipmanı Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasına "gamer" olarak adım atmak için iyi bir oyuncu bilgisayarının yanında iyi ekipmanlara da ihtiyaç var. Oyuncu ekipmanları ile oyunlardan daha fazla keyif alabilir ve e-spor oyunlarında daha fazla başarı elde edebilirsiniz. Bu ürünler ile bilgisayarınızın tasarımını güçlendirebilir ve odanıza hoş bir ambians katabilirsiniz.
Bu yazımızda oyuncu bilgisayarlarının olmazsa olmaz bileşenlerini ve bu bileşenleri satın alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini ele alacağız. Mutlaka olması gereken bileşenleri ele aldık. Bütçeniz doğrultusunda satın alacağınız ek donanımlar ile oyun deneyiminizi arttırabilmeniz mümkün.

1. Oyuncu faresi

Gaming Mouse, oyuncu bilgisayarlarının olmazsa olmazlarındandır. Bilgisayar kullanırken eliniz her zaman onun üzerinde olacak, hep onunla vakit geçireceksin. FPS ve TPS oyunlarında tüm tepkimelerinizi bilgisayara fare iletecek. Bu durumda bütçenize uygun bir oyuncu faresi satın alarak oyuncu bilgisayarının kilit taşını oturtabilirsiniz.

Mouse satın almadan önce DPI değerine bakarak hassasiyet seviyelerini karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca mouse üzerinde DPI değiştirme tuşunun olması, oyun içindeyken bile hızlıca hassasiyeti değiştirmenize imkan tanır. Oyuncuların satın alım tercihindeki etkenlerden bir diğeri de makro tuşlarıdır. Mouse üzerindeki makro tuşlarına dilediğiniz komutları atayabilirsiniz. Oyunda çok kullandığınız bir işlevi makro tuşlarına atayarak oyunlarda hız kazanabilirsiniz.

2. Oyuncu kulaklığı

İyi bir kulaklıkla oyun içindeki tüm sesleri duyabilir, film ve dizi zevkinizi katlayabilirsiniz. Oyuncu kulaklıkları, bilgisayar başında uzun süre vakit geçirdiğinizde rahatsızlık vermemesi için tasarlanmıştır.

Kulaklıkların sürücü büyüklüğü arttıkça duyacağınız sesin gücü ve akustik genişliği olumlu anlamda artacaktır. Belirlediğiniz bütçeye göre sanal 7.1 sürücülü veya gerçek 7.1 sürücülü kulaklıklar da satın alabilirsiniz. Çevresel ses genişliği arttıkça FPS oyunların da rakiplerin nerede olduğunu daha kolay tespit edebilirsiniz. Diğer oyun türlerinde ve filmlerde daha gerçekçi ses deneyimi yaşarsınız.

Oyuncu kulaklıklarında mikrofonun ses kalitesi de önemli unsurlardan biri. Kimse takım arkadaşlarına boğuk bir ses tonuyla seslenmek istemez. Satın alacağınız kulaklık ile oyun içi konuşmaların yanında bir de canlı yayınlar yapacaksanız kaliteli bir mikrofonu olması şart. Bunun için, kulaklığın mikrofon testlerini dinlemekte fayda var.

3. Işıklı mekanik klavye

Mekanik klavyeler, sıradan klavyelere göre daha kısa tepkime süresi ile oyunlardaki gecikmeleri minimuma indiriyor. Karanlık ortamda kullanımlarda tuşları tespit etmek ve tasarımı ışıklarla güçlendirmek için ışıklı bir mekanik klavye, oyunlar için iyi bir yoldaş olabilir.

Makro tuşu olan klavyeler, oyunlarda büyük kolaylık sağlıyor. Normalde iki-üç tuş kombinasyonu ile yapılabilen komutları, tek tuş ile yapabilirsiniz. Oyun dışında da bu tuşlar ile medya ve sesi kontrol edebilirsiniz.

4. Mouse pad

İyi bir oyuncu faresinin pürüzsüz ve kaygan bir oyuncu mouse padine ihtiyacı var. Oyun stilinize uygun bir mouse pad alarak oyun deneyiminizi geliştirebilirsiniz.

Mouse pad alırken oyun tercihinize göre boyut, malzeme kalitesi ve kayganlığına dikkat etmek gerekiyor. Bazı mouse padler, üzerine klavyeyi de koyabileceğiniz büyüklüktedir. 

5. SSD

Oyunlarda bekleme süreleri canınızı sıkıyorsa, HDD hızınız oyunun hızına yetişemiyorsa SSD ile okuma yazma hızınızı katlayabilirsiniz. Sıradan bir HDD ile 80-100 MB/s okuma-yazma hızları elde edilirken, SSD ile 500 MB/s ve üzeri hızlara ulaşabilirsiniz.

Günümüzde HDD okuma ve yazma hızları bilgisayarları yavaşlatan en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bütçeniz doğrultusunda oyunları depolayabileceğiniz büyüklükte bir SSD alamasanız bile işletim sistemini kurabileceğiniz kadar SSD satın almakta fayda var. 
Oyuncu bilgisayarı için satın alabileceğiniz donanımlar tabii bunlarla sınırlı değil ancak bu 5 bileşeni olmazsa olmazlar olarak gösterebiliriz. Bütçeniz doğrultusunda satın alacağınız ek donanımlar ile oyun deneyimini arttırabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7185 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, oyuncu bilgisayarı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim