Anlık Bildirim

Çift katmanlı 8.5 Gb kapasiteli DVD+R ve 12x DVD+R yazıcılar satışta

Mayıs ayında bu ürünleri bulabileceğiz ama özellikle DVD±R9 destekli medyasının bulunabilecek olabilme ihtimalinden kimse emin değil. Bu yazılabilir medyaların çıkış tarihleri için ise kötümser olanlar çok fazla, çoğu kişiye göre sonbaharı beklemek gerekebilecek. Hatta bu medyalar bulunmaya başlandığında fiyatlarının 5$-8$ arasında olması bekleniyor. Hali hazırda 0.5$'a DVD-R diskler bulunabildiği düşünülürse durum bayağı vahim. Ancak yinede firmalar kullanıcıların ileri dönük yatırım yapacaklarına inandıklarından (ki mantıklı) bu ürünleri yinede pazara sürecekler. (Sony DRU-700A, Lite-On SOHW-832S , Traxdata , BenQ DW822A gibi bir çok firma)

Bu çift katmanlı disklerin yazım süreleri ise oldukça kötü sadece 2.4x hızındalar ve 16x yazıcılar ile rekabet etmek zorunda kalacaklar (16x'ler haziran gibi piyasada). Buda yaklaşık 5 dakika (16x) hızına karşılık yaklaşık 40 dakika (2.4x Çift katman) bekleme süreleri demek oluyor. Ancak yinede bir çok kullanıcı bu formata geçmeyi planlıyacak yada tercih edecek zira yakında her DVD yazıcı zaten hali hazırda bu formatı destekleyecek yada dikkatli seçeceğiniz bir yazıcı ilerde bir güncelleme ile bu özelliğe kavuşacak. Yakında göreceğimiz 12x'ler ise 8-10 dakika olan yazım zamanlarını 6 dakikaya kadar düşürebilecekler ama 16x'ler hemen sonra tanıtılacakları için çok uzun ömürlü olmayacaklar.

Çift katmanlı 8.5 Gb kapasiteli DVD+R ve 12x DVD+R yazıcılar satışta
Çift katmanlı 8.5 Gb kapasiteli DVD+R ve 12x DVD+R yazıcılar satışta

12x Yazıcılar ise şimdilik en iyi tercih gibi gözüküyor hızları ve uyumlulukları oldukça etkileyici ayrıca medyaları zaten bugünlerde bulunan kaliteli 8x medyalar rahatça bulunabiliyor. Fiyatları ise 120$ civarı olacak Yani 8x yazıcılar ile aralarındaki farkın 30$ civarı olması bekleniyor. Eğer onlarıda beklemek istemiyorsanız Türkiye'de çok agresif fiyatlarla bir çok kullanıcının kalbini kapan 88$'a Nu DDW-061 6x4x12 DVD±RW veya Nu DDW±081 8x4x12 DVD±RW'ı 111$'a satın alabiliyorsunuz. Kısaca eğer sizde bu yüksek kapasiteli depolama alanlarını kullanmayı düşünüyorsanız bir CD-RW alacağınıza yeni teknolojiye yatırım yapmanızda fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3012 kez okundu.
6 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim