Anlık Bildirim

Çift katmanlı DVD+R yazıcılar geliyor ve 16x DVD yazıcı deneyleri

Tabii özel diskleride. Bu sayede bir seferde yazılabilecek miktar 4.7GB'dan 8.5GB'a kadar çıkıyor. Her zamanki gibi yazılan disklerin uyumluluğu o kadar iyi ki şuanda kullanılan tüm DVD okuyucularda rahatça okunabilecek. Çıkış tarihleri gelecek yılın ilk çeyreğinde olacak. Geliştirici Philips iken ilk yazıcı tahminen DVD yazıcılar konusunda son zamanlarda pazara çok agresif giren ve büyük başarı yakalayan HP'den gelecek. Sonra tüm DVD+R forumu üyesi olan firmalar tarafından çıkartılmaya başlanacak.

Bir diğer ilginç dedikodu ise şimdiki 8X yazıcıların bazılarının ilerde uyumlu olabileceği. Zira esas değişiklik yazılabilir disk üzerinde olacağından odaklama ayarlanabilir ve güç yeterli olursa yazma mümkün olabilir. Ancak ne yazık ki şimdilik satışta olan yazıcıların ne lazerinin güçleride nede onları kontrol eden devre böyle bir iş için uygun değil fakat firmalar geleceği düşünerek bundan sonra çıkaracakları yazıcıları güncellenebilir diye bir ibare taşıması için bu yönde bir harekete geçebilir izleyip göreceğiz.

16x Yazıcının deneylerini yapan ve bunu dünyaya tanıtan Philips'in bulguları şöyle. Toplam 4.7 Gb'lık yazım sadece 6 dakikanın altında bitirilebiliyor. Diskin dönme hızı saniyede 180 kez olacak ki bu dakikada 10800 devir demek oluyor. Sırf kontrol devresi 420 Mhz hızında çalışmalı, kafanın üzerinden geçtiği alan saniyede 56 metre yada diğer bir değişle 200 km/saat. Bu durumda yazarken yazılan alanların yani kafanın odaklandığı yerin +-0.05 mikrometre hassasiyeti olması gerek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim