Anlık Bildirim

Çiftçiyi ve alıcıyı buluşturan Dijital Tarım Pazarı açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) hayata geçirildi. DİTAP, çiftçiler ile alıcıları dijital ortamda buluşturuyor.

Çiftçiyi ve alıcıyı buluşturan Dijital Tarım Pazarı açıldı Tam Boyutta Gör

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesinin tanıtımını yaptı ve dijitaltarimpazari.gov.tr’yi faaliyete geçirdi. Dijital Tarım Pazarı, çiftçiler ile çiftçiden ürün almak isteyen firmaları bir araya getiriyor.

Dijtal Tarım Pazarı sayesinde aracılar ortadan kalkacağı için çiftçiler ürününü değer fiyattan satacak. Ürünü tüketiciye ulaştıran firmalar ise tarım ürünlerini uygun fiyata tedarik edecek. Böylelikle tüketiciler, meyve ve sebzeyi daha düşük fiyata alabilecek.

DİTAP sayesinde arz ve talep buluşuyor. Ayrıca DİTAP’taki sözleşmeli tarım modeli sayesinde küçük çiftçilerin planlı üretim modeline geçişi sağlanabilecek. Sözleşmeli üretim yapacak çiftçilere özel kredi paketleri sunulacak.

DİTAP’ta ilk fazda sebze, meyve, bakliyat ürünlerin alım satımı yapılıyor. İlk etapta sebze-meyve üretiminin yüzde 10’luk kısmının DİTAP üzerinden işlem görmesi hedefleniyor. Projenin ilerleyen fazlarında hayvancılık, gübre, ilaç, tohum gibi tarımsal ürünler de eklenecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6074 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dijital tarım pazarı, Internet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim