SK hynix ve Micron'u geride bırakacak
Şirket ayrıca, daha önce zorlandığı büyük yurtdışı müşteriler kazanma konusunda da önemli ilerleme kaydediyor. Bu yıl YMTC’nin NAND üretiminin, sektörde üçüncülük ve dördüncülük için yarışan SK hynix ve Micron'u geride bırakması bekleniyor.
Sektör kaynaklarına göre YMTC, Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan Fab 3 tesisinde ileri seviye NAND ürünlerinin tam ölçekli seri üretimine yılın ikinci yarısında başlamayı planlıyor. Çin’deki yerel duruma hakim bir kaynak, Wuhan’daki Fab 1 ve Fab 2'nin halihazırda neredeyse maksimum kapasitede çalıştığını, yeni Fab 3'ün ise seri üretim için gerekli kritik ekipman kurulumunun son aşamalarında olduğunu belirtiyor.
Wuhan’daki 3. hattın tam kapasiteyle devreye girmesiyle birlikte YMTC’nin sevkiyat bazında küresel NAND pazarında Kioxia ve Samsung'un ardından üçüncü sıraya yükselmesi öngörülüyor. Şirket özellikle sunucu ve mobil cihazlarda kullanılan 200 katmanlı NAND çözümlerinin payını artırıyor. Ayrıca 300 katmanlı ürünlerde verimliliğin bu yıl istikrara kavuşması bekleniyor.
Apple'dan sipariş alabilir
Uzun süredir Çin pazarına odaklanması nedeniyle değerinin altında kalan YMTC'nin gelir portföyünün de bu yıldan itibaren değişmesi bekleniyor. Apple'ın, NAND tedarik sıkıntıları nedeniyle YMTC ürünlerini kullanmayı değerlendirdiği ifade ediliyor. Artan DRAM ve NAND fiyatlarının iPhone gibi ürünlerin kâr marjlarını baskılaması, Apple’ı alternatif tedarikçilere yöneltiyor.
Apple ile resmi bir tedarik anlaşmasının yapılması henüz kesinleşmemiş olsa da, böyle bir anlaşmanın YMTC’nin küresel pazara açılmasını hızlandıracağı belirtiliyor. Çünkü Apple yalnızca bir müşteri değil; kalite, güvenilirlik ve tedarik sürekliliği açısından kritik bir referans olarak görülüyor. Bu anlaşma, NAND sıkıntısı yaşayan diğer büyük teknoloji şirketlerinin de YMTC’yi alternatif olarak değerlendirmesinin önünü açabilir.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin: