Anlık Bildirim

Filmi kaçırmadım, bilgisayara yükledim


İnterneti daha geniş bir kullanıcı kitlesinin benimsemesi düşüncesiyle önce internete bağlı televizyonlar piyasaya sürüldü. İşten yorgun argın döndükten sonra karşısına oturduğumuz televizyonların internette sörf yapma aracı olarak ta kullanılabilmesi şu ana kadar beklenen ilgiyi görmedi ama bilgisayar ile TV’nin evliliği yine de kaçınılmaz görünüyor. Zira dünyanın önde gelen elektronik cihaz üreticisi Sony, televizyonda kaçırmak istemediğiniz film ya da programları kaydedebilecek yeni bir bilgisayarın ABD lansmanını yaptı.

TV yerine bilgisayar
Vaio Digital Studio PC, aslında Pentium 4 işlemciye sahip bir masaüstü bilgisayarı. Özelliği içerisinde Dijital Video Recorder - Kişisel Video Kayıt Cihazı’nın ve bir DVD yazıcısının bulunması. Televizyonda izlediğiniz bir programı, bir filmi ya da bir spor müsabakasını bilgisayarınızın ekranınından da izlemeniz mümkün. Eğer kaçırmak istemediğiniz bir program söz konusu ise aynı dijital video kayıt cihazında olduğu gibi söz konusu programı bilgisayarınıza doğrudan kaydedebilme özelliği Tavio’nun getirdiği en büyük yenilik. Eğer filmi bilgisayarınızın local diskine değil de bir CD’ye kaydedip daha sonra DVD cihazında seyretmek istiyorsanız DVD yazıcısı sayesinde bu olanak da mevcut. İnternet TV Bilgisayar ve Video’nun tek bir cihazda birleşmesi fikri son yılların en popüler konularından biri. Sony, Kişisel Video Kayıt Cihazını, dolayısı ile TV ile ilintili işlevleri bilgisayara soktu.

TV ile video bilgisayarda birleşti...
Sony’nin DVR özelliğine sahip masaüstü bilgisayarları aslında iki yıl önce Japonya’da satışa sunuldu. ABD lansmanını 17 Mayıs’ta yapan Sony’nin hedefi üst gelir grubuna ulaşmak. Vaio, 1.7Ghz Intel Pentium 4 işlemciye sahip. 128 MB hafızası ve 80 gigabayt’lik local diski bulunuyor. Satış fiyatı ise 2.599 dolar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim