Anlık Bildirim

Corsair' den hızlı flaş usb bellek serisi - Voyager

Bilgisayarı yeniden başlatma gerektirmeden kurulma özelliğine sahip USB portu ve ona uygun cihazlar günlük hayatımıza çok pratik ve işlevsel özellikler kazandırıyorlar. USB portu çıktığından bu güne kadar belki de en çok kullandığımız cihazlar flaş bellekler. İlk çıktıklarında saniyede 12Mbit (yaklaşık 1mb/sn) destekleyen USB portunda çalışan belleklere, en fazla 128MB' a kadar olan kapasiteleri bu sınırı hissettirmiyordu. Her zaman olduğu gibi sürekli artan itiyaçlar belleklerin kapasitelerinde de artış gerektirdi.Günümüzde 2GB' a kadar veri depolayabilen flaş belleklerin olduğu düşünülürse, geldiğimiz noktayı daha iyi anlayabiliriz. Artan kapasite ile doğru orantılı olarak 1Mbit' lik transfer hızı da yetersiz gelmeye başladı doğal olarak.

USB portu da gelişerek 2.0 sürümüne ulaşması ile, çok büyük bir sınır olan 12Mbit transfer kapasitesi saniyede 480Mbit' e yükseldi. Önlerindeki sınır kalkınca flash belleklerin hızı da bir miktar yükseldi. Saniyede 5Mb ila 8Mb arasında transfer hızına ulaşan bellekler 2GB lık kapasitesini 6-8 dk gibi bir sürede ancak okuyabilirken yazma işlemi bunun 2 katı kadar bir süre alıyor. USB 2.0 a geçmelerine rağmen hala çok yavaş olan bellekler düşük kapasitelerde bu yavaşlık kendini fazla hissettirmiyorlardı fakat, insanlar artık pratik ve hızlı kullanım amaçlı bir teknoloji olan USB' yi kullanırken flaş belleklerde ki verileri çok daha hızlı bir şekilde işlemek istiyolar.

Kingston ve diğer birkaç marka, diğerlerinden daha hızlı flaş bellekler ürettiyseler de, bu fark 5-10% civarında kalmıştı. Şimdi sıkı durun, dünyaca ünlü bellek markası olan Corsair, yeni ürettiği Voyager serisi ile transfer hızında neredeyse devrim yaratıyor. Saniyede 17Mb okuma hızı ve 11Mb yazma hızı ile emsallerinden yaklaşık 3 kat daha hızlı. Rakiplerine göre erişim süresi biraz yüksek ama corsair transfer hızını arttırmak için bu şekilde üretmek zorunda kalmış gibi duruyor. Günlük kullanımda bu fark hissedilecek ölçülerde olmaz. 2Gb' a kadar modelleri olan Voyager USB Flaş bellekler, tam kapasiteyi işlerken rakiplerine 2-3 dk ya varan farklar atıyor. Buda doğal olarak kullanımı hızlanırıyor ve çok büyük zaman kazancı sağlıyor.

Fiyatına gelince, performans olarak 2-3 kat önünde olduğu rakiplerine fiyat olarak fazla fark atmıyor. Diğer markaların 2Gb' lık modelleri 140$ seviyelerinde fiyat ile satılırken, Corsair Voyager USB Flaş belleklerin 512Mb olan versiyonu 60$ ve en yüksek olan 2Gb' lık model 160$ civarında. Aradaki fiyat farkı, performansı göz önüne alındığında kesinlikle göz ardı edilebilir :)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim