Anlık Bildirim

c't dergisi bu defada Athlon 64 ve Pentium 4'ün SSE2 sonuçlarını yayınladı

Daha önce Athlon 64, P4 ve Athlon ile karşılaştırmalı yaptıkları ayrınıtılı testten sonra, c't dergisi bu defada Athlon 64 ve Pentium 4'ün karşılaştırmalı SSE2 testinin sonuçlarını yayınladı.

SSE2 optimizasyonu sağlayan Intel Compiler ile derlenen SPEC Suite'in kullanıldığı testin sonuçları bir hayli ilginç: Yer yer Pentium 4 2.2 GHz önde olsa da Athlon 64'te yarışta bazı testlerdeki galibiyetiyle şaşırtıyor. Prototip işlemci henüz 1.2 GHz saat hızında çalışıyor ve AMD'nin hedefi işlemciyi piyasaya sürerken bunu 2GHz ve üstü yapmak. Önceki genel amaçlı testlere göre daha iyi olan bu sonuçlar yükselen saat hızıyla beraber daha da iyi hale gelecektir. Tabii bu da AMD'nin piyasaya çıkması için daha çok zaman demek ve daha çok zaman da rakip Intel'in oyun sahasında daha rahat hareket etmesi demek.

Şu an için Intel 800MHz FSB, Hyper Threading ve yeni nesil chipsetleriyle gelecek için daha çok umut veriyor. Ayrıca daha da ilerisi için 0.09 mikron üretim tekniği ve sonraki nesil P4'lerin hemen hemen hazır çekirdeği ile  rakip AMD'ye karşı pek çok koza sahip. AMD ise 64bit'lik işlemcilerin cazibesine oynamayı yeğlemiş gibi gözüküyor. Ama 64bit'lik uygulamalar ufukta henüz gözükmüyor, en azından yakından gelecekte.

Burada AMD'nin 64 bitlik işlemcilerinin 32bit kodlu yazılımları da performanslı çalıştırdığını(cağını) söyleyebilirsiniz ama bu sefer de 32bit'te HT'li Pentium'ları (hatta HT2'li) nereye kadar takip edebileceklerini düşünmek lazım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim