Anlık Bildirim

Dahili Sürücüleri USB 2.0 İle Harici Sürücü Yapmak

Usb 2.0 kutusu sayesinde bu mümkün. Hemde tüm IDE destekli sürücüler için(3.5",5.25"). Olay çok basit. Kutu aslında bir ide kontrolcüsü ve ide ile USB 2.0 arasında bir köprü görüyor. Extremeoverclocking.com sitesinde böyle bir kutunun incelemesi yapılmış. Kutunun kendi enerji girişi mevcut. Yani ne yazık ki bir fişe ihtiyacınız var. Tabii harici yazıcı filan almaktandan kurtuluyorsunuz müthiş bir fiyat avantajı.

Yani Harddisk dahiliymiş gibi çalışıyor ama bağlantı şekli USB 2.0'a dönüştürülüyor. Bu sayede bilgisayarla iletişim kuruluyor ve siz bu kutunun içine normal bir dahili sürüc alıp takabiliyorsunuz. Desteklediği ürünler CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD-RAM, ve 3.5" Hard Diskler. Komik olan kutunun içinde havalandırma için ufak bir fanın ve 50 watt destekli bir güç kaynağının bulunması.

Yapılan testte 45GB IBM 75GXP 7,200RPM kullanılmış. Windows sürücüyü normal bir disk olarak tanıdığından tüm testler gerçekleştirilebilmiş. Her ne kadar USB 2.0'ın teorik limiti 480 megabit/sn (60 Mb/sn) etsede disk USB 2.0 üzerinden bağlı iken 14mb/sn hızını geçememiş. Halbuki internal iken hızı 40mb/sn lere kadar yükselmiş.

Diğer yandan USB 1.1'deki hızı ise sadece 800 Kb/sn civarı. Kısaca USB 2.0'da sürücü 18 katlık ibr artış olmuş :) . Ancak Winbench ve Pcmark 2002 testlerinden disk çok kötü sonuçlar almamış sonuçta ana disk olarak kullanmayacağınız için çokda önemli değil. Sonuçta bu kutuya 120 Gb disk takmak ve istediğiniz zaman bunu 40x CD-RW'la değiştirmek mümkün müthiş bir avantaj bence. Fiyatı ise çok makul 65$ civarı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim