Anlık Bildirim

DFI Masa üstü sistemler için Pentium M tabanlı anakartını duyurdu

DFI masa üstü sistemlerde kullanmak üzere Pentium M tabalı işlemciler ile çalışacak 855GME/6300 ESB chip setli anakartını duyurdu. Bu anakart sayesinde Pentium M işlemcileri masa üstü sistemlerde kullanabileceğiz. Bu anakart kullanıcılara sessiz, çok az ısınan ve az enerji tüketen sistemlerin yanında inanılmaz overclock potansiyelide sunuyor.

Micro ATX yapıdaki anakartta 4x AGP yuvası ve 333 Mhz DDR ram desteği bulunuyor. Anakart bütün Pentium M ve Celeron M serisi işlemcilerle uyumlu.

DFI'ın aslında bu ürünü lanse ederken en çok üzerinde durduğu konu overclock potansiyeli. Biosu özel olarak overclock seçenekleri ile donatılmış anakartta overclock ile 2.8 Ghz e çıkartılmış bir Pentium M işlemci Doom 3 time demoda Atholon 64 4000+ ı geçmeyi başarmış.

DFI'ın bu yeni ürününde işlemci front side bus hızı 100 Mhz den 250 Mhz e kadar ayarlanabiliyor, çarpan değerleri ile oynanabiliyor, AGP PCI hız oranları seçilebiliyor (33/66, 36/73, 40/80), işlemci front side bus hızı ile ramlerin hızları arasında da istenirse hız oranları seçimi mevcut (1:1, 4:3, 5:3)

Anlaşılan o ki önümüzdeki günler overclock severler için baya hareketli geçecek. Bu arada Pentium M 725, 735, 745, ve 755 kod adlı işlemciler kutulu olarak satılmaya başlandı.

Pentium M işlemciler için Anandtech tarafından yapılmış ayrıntılı inceleme için http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2264&p=4 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim