Anlık Bildirim

Ehang 184 adındaki uçan taksi, test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Çinli drone üreticisinin 2016 yılındaki CES'de prototipini tanıttığı uçan taksi Ehang 184'ün başarıyla gerçekleştirdiği test uçuşları sırasında ortaya çıkan görüntüler hayranlık uyandırdı.

 

Ehang 184 adındaki uçan taksi, test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi Tam Boyutta Gör

Daha önce bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz teknolojiler yavaş yavaş gerçeğe dönüşüyor. Elektrik, otonom derken son yıllarda pek çok yeni kavram hayatımıza girdi. Alışmaya çalıştığımız bu yeni kavramlardan bir tanesi de uçan taksiler. Tasarımları farklı olsa da hepsinin özünde aynı amaç var; kalabalık şehirlerdeki insanları en azından trafik keşmekeşinden kurtarıp bireysel olarak bir yerden başka bir yere taşımak.

Çok sık duyduğumuz elektrikli otomobiller kadar olmasa da uçan taksi ile uğraşan şirket sayısı da az değil. Airbus, Intel, Boeing ve Bell Helicopter gibi şirketler bu yolda ciddi para ve emek harcıyor. İşte bu gibi geleceğin araçlarıyla uğraşan şirketlerden bir tanesi de haberimizin konusu olan Çinli Ehang.

Testleri başarıyla tamamladı 

Çinli bir drone üreticisi olan Ehang’in 2016 yılındaki CES’de prototipini tanıttığı dört pervaneli uçan taksisi bu kez de uçuş testleriyle karşımıza çıktı. Bu zamana kadar kameralara karşı oldukça çekimser yaklaşan Ehang 184 adındaki bu dev drone’a bu test videoları sayesinde, araca daha yakından bakma şansı yakalamış olduk.

Alüminyum alaşım çerçeveli epoksi kompozit ve karbon fiber malzemelerden yapılan Ehang 184’ün maksimum hızı 130km/s olarak ölçülüyor. Yerden 300 metre yüksekliğe kadar çıkabilen aracın yük taşıma kapasitesi ise 230 kilogram. Uçan taksi, elektrikli motorlarının bir saat şarj edilmesinden sonra ekonomik hızda 25 dk uçabiliyor. Aracın menzili ise şimdilik 15 km, ancak şirket yetkililerinin iddiasına göre bu değer zamanla artış gösterecek.

İşte Ehang 184’ün test edildiği esnada çekilen etkileyici görüntüler:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim