Anlık Bildirim

Çin dünyanın en uzun deniz köprüsünü kullanıma sunuyor

Çin, yedi yıldan uzun süredir inşa ettiği dünyanın en uzun deniz köprüsünü bu ay kullanıma sunacak. Yaklaşık 15 milyar dolara mal olan köprünün 120 yıl boyunca hizmet vermesi bekleniyor.

Çin dünyanın en uzun deniz köprüsünü kullanıma sunuyor Tam Boyutta Gör
 

Ülke içinde ciddi bir göç hareketi başlatmayı hedefleyen Çin hükümeti önümüzdeki 10 yıl boyunca vatandaşları ülkedeki mega kentlere göç etmeye teşvik ederek toplamda 250 milyon kişinin göç etmesini amaçlıyor. Bu devasa göç hareketini karşılayabilmek için altyapı çalışmalarına da ağırlık verilen ülkede 2011 yılında başlayan deniz köprüsünün inşaatı tamamlandı. Neredeyse tamamen kullanıma hazır olan köprü bu ay içinde hizmet sunmaya başlayacak. 


420 bin ton çelik kullanıldı 

Yaklaşık 55 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun deniz köprüsü unvanına kavuşacak olan Hong Kong-Zhuhai-Makao Köprüsü ile Makao'dan Hong Kong'a yapılan yolculuklarda seyahat süresinin yarıya ineceği belirtiliyor. Hong Kong ve Makau'yu Zhuhai şehrine bağlayacak olan köprüde altı şerit ve biri su altında olmak üzere dört tünel yer alıyor. Sadece araç trafiğine açık olacak olan köprüde toplamda 420 bin ton çelik kullanılmış. Yani köprü inşaatında kullanılan çeliklerle 60 adet Eyfel Kulesi inşa etmek mümkün. 


Her gün 40 bin aracın geçmesi planlanan köprüden her 10 dakikada bir köprünün bir ucundan diğer ucuna giden otobüsler araçsız yolcuları taşıyacak. Golden Gate Köprüsü'nden yaklaşık 20 kat daha uzun olan köprünün desteklenmesi için Çin 4 adet yapay ada da oluşturdu. Böylece hedeflenen araç yoğunluğunu kolayca yönetebilecek olan köprünün 120 yıl boyunca sorunsuz hizmet sunması bekleniyor.

Güvenlik endişeleri inşaatı geciktirdi 

Köprünün maliyeti hakkında yetkililer net bir açıklama yapmaktan kaçınsa da inşaat şirketleri ve konuya yakın kişiler köprünün yaklaşık 15 milyar dolara mal olduğu belirtiyor. 2011 yılında ilk inşaat çalışmalarının başladığı köprüyü geciktiren en önemli unsurların başında maliyeti geliyor. Bununla birlikte yolsuzluk iddiaları ve güvenlik endişeleri de köprü inşaatının pek çok kez durmasına neden olmuştu. İki işçinin inşaatı sırasında hayatını kaybettiği köprüde inşaat sırasından 19 adet sahte belgeyle karşılaşılmış ve köprünün güvenliğine yönelik suçlamalar ortaya atılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11067 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, köprü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim