Anlık Bildirim

11 yaşındaki Türk Kızı Talya, BM Genel Kurulu'nda konuştu

11 yaşındaki Talya Özdemir, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen üst düzey bir panelde yaptığı bilim temalı konuşmasıyla büyük beğeni topladı.
11 yaşındaki Türk Kızı Talya, BM Genel Kurulu'nda konuştu
 
BM'ye üye ülkelerin diplomatlarının yanı sıra birçok bilim insanının da katıldığı "Cinsiyet, Bilim ve Sürdürülebilir Kalkınma" panelinde kürsüye çıkan 11 yaşındaki Talya Özdemir, "Bilimde Kızlar İçin Kızlar" başlıklı konuşmayla dikkatleri üzerine çekti.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada bilimin önemine vurgu yapan Özdemir; internet, tıp, bilgisayar ve ulaşımın tamamında bilime güvenildiğini, açlığa ve yoksulluğa son vermek, yenilenebilir enerji üretmek için bilime ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Üstelik dünyada ve Türkiye’de -doktor ve mühendis gibi- bilim alanında çalışan birçok kadının yaptığı katkıları kimsenin duymadığının altını çizerek şu ana kadar sadece Marie Curie’den bahsedildiğini belirtti.

Kızların bilimi kariyer olarak seçmeleri için kendilerine mutlaka rol modeli belirlemeleri gerektiğini ifade eden genç konuşmacı, bu yüzden bilimde başarılı kadınlardan daha çok bahsedilmesini ve okullarda ders verilmesini tavsiye etti. Sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi adına kendi gibi bilime gönül veren tüm kız çocukları için "Bilimde Kızları Destekliyorum" (Girls4GirlsinScience) kampanyası başlatan Talya Özdemir, BM Genel Kurul Başkanı Peter Thomson’ın ilk imzayı atmasını istedi. Türkiye’yi ve ülkemizdeki kız çocuklarını Birleşmiş Milletler’de temsil ettiği için gurur duyduğunu belirten 11 yaşındaki Türk kızı, gelecekte bilim insanı olma hayalini dile getirerek alkışlar eşliğinde konuşmasını tamamladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5145 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim