Anlık Bildirim

20 Aralık’ta açılacak Avrasya Tüneli’nin ismini siz belirleyin

Asya ile Avrupa'yı birleştirecek ve Göztepe - Kazlıçeşme arasındaki 100 dakikalık yolu 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nin ismini bakanlık web sitesi üzerinden siz belirleyebilirsiniz.
20 Aralık’ta açılacak Avrasya Tüneli’nin ismini siz belirleyin
 
İstanbul’un trafik problemine büyük ölçüde çözüm getireceği söylenen Avrasya Tüneli için geri sayım devam ediyor. 20 Aralık’ta hizmete açılacak olan tünel toplam 14.6 kilometre uzunluğunda olacak. 14.6 kilometrenin 5.4 kilometresini tünel bölümü oluşturacak ve bu 5.4 kilometrelik tünelin 3.34 kilometrelik bölümü ise denizin altından geçecek.
Tünelin trafiğe açılmasıyla birlikte normal şartlarda yaklaşık 100 dakika süren Göztepe - Kazlıçeşme arası 15 dakikaya inecek. Günde ortalama 120 bin aracın kullanılacağı tahmin edilen tünele yüksekliği 2.8 metreden fazla araçlar giremeyecek ve hız sınırı ise saatte 70 kilometre olacak.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise web sitesi üzerinden Avrasya Tüneli için isim önerileri toplamaya başladı. "Kıtalar Birleşiyor Alttan, İsimi Geliyor Halktan" başlığıyla yayınlanan form aracılığıyla en fazla gönderilen isim tünele verilecek. Yüzdesel dilim ya da oy oranı olarak hangi öneriye kaç adet isteğin geldiğinin gösterilmemesi ise büyük bir eksiklik olarak göze çarpıyor. Dilerseniz siz de tünel için isim önerilerinizi buradaki bağlantıdan iletebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11827 kez okundu.
77 kişi, toplam 84 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trafik, istanbul ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim