Anlık Bildirim
 
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sağlık alanında insanların yaşam kalitesini arttıran teknikler de beraberinde geliyor. Bunlardan birisi de yapay zekanın sağlık alanında kendine yer edinmesi olsa gerek. İngiltere başbakanı yaptığı konuşmada müjdeli haberler verdi.

22 bin hayat kurtarılabilir

Theresa May geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada 2033 yılında kullanıma geçecek çalışmayı duyurdu. İngiltere başbakanı’nın verdiği bilgilere göre bireylerin genetik alt yapısına, alışkanlıklarına ve genel halk ortalamalarına göre değerlendirme yapacak yapay zeka algoritması ile yapılacak erken teşhislerle yılda 22 bin ölümün önüne geçilebilecek.

2035 yılında bir çalışma daha

May ayrıca yeni çalışma sayesinde yapay zeka etrafında yeni bir endüstri kurulacağı ve yeni meslek dallarının ortaya çıkacağını belirtti. Ek olarak 2035 yılında sahaya inecek olan ve bireylerin önündeki 5 yıllık süreçte karşılaşabileceği sağlık problemlerini ortaya koyan bir diğer projeden de bahsetti ki bu sayede hastaların yaşam kalitesini yükseltilirken sağlık harcamalarında da kayda değer düşüş sağlanacak.

Son olarak İngiltere’de her yıl 50 000 insanın aralarında over, prostat ve akciğer kanserinin de bulunduğu bir çok malign tümör’e yönelik erken tanı alabileceği araştırmaya hali hazırda 1.4 milyar pound harcandığını da aktaralım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim