Anlık Bildirim

ABD Senatosu'nda gündem Bitcoin

Son bir hafta içinde değeri yüzde 45 azalan Bitcoin, ABD Senatosu'nun gündeminde. ABD'li regülatörler Bitcoin hakkında Senato Bankacılık Komitesi'ne ifade verecek.

ABD Senatosu'nda gündem Bitcoin Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl rüya gibi bir dönem geçiren ve aralık ayında değeri 20.000$'ı aşan Bitcoin, ocak ayında yüzde 30'a yakın değer kaybına uğramış ve aylık bazda tarihindeki en ciddi düşüşü yaşamıştı. Bu aya da düşüşle başlayan popüler kripto para birimi geride bıraktığımız hafta sonunda yüzde 15 civarında değer kazanarak yatırımcıların yüzünü biraz da olsa güldürmeyi başarmıştı ancak dün Çin'in kripto para ticareti ve ICO'ları tamamen yasaklama kararının ardından Bitcoin bugün erken saatlerde 5.995$ değerine kadar geriledi ve son iki ayın en düşük değerine ulaştı.


Regülatörler Senato karşısında ifade verecek 

Şu sıralar 6200$ seviyelerinde olan Bitcoin'i bugün önemli toplantı bekliyor. ABD'de sermaye piyasalarını düzenlemekle sorumlu, iki büyük regülatör olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu(CFTC) bugün Türkiye saate ile saat 18.00'da ABD Senatosu'nda Bitcoin ile ilgili ifade verecek. Senato Bankacılık Komitesi önünde gerçekleşecek olan ''Sanal Para Birimleri: Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'nun Gözetim Rolü'' başlıklı oturumda başta Bitcoin olmak üzere kripto para birimlerine yönelik yatırımlar konusunda regülatörlerin aldığı tutum tartışılacak. 


Toplantıda ayrıca ICO'lar ve son günlerde yeniden gündeme gelen Tether şirketi ve Bitfinex borsası hakkında da fikir alışverişi yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta ABD'nin en büyük iki bankası olan JP Morgan Chase ve Bank of America'nın aldığı, kredi kartıyla Bitcoin alımını yasaklama kararı da hem yatırımcıları kısıtlaması açısından hem de bankaların ileri sürdüğü ''finansal riskler'' bakımından toplantıda ele alınacağı da düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim