Anlık Bildirim

ABD iklim değişikliğini ulusal tehditler listesinden çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump, ilk Ulusal Güvenlik Stratejisi(NSS) belgesini paylaştı. Daha önce küresel tehdit olarak NSS'de yer alan iklim değişikliği Trump'ın yeni belgesinde yer bulamadı.

ABD iklim değişikliğini ulusal tehditler listesinden çıkardı
 

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başladığı günden bu yana iklim değişikliği hakkında yaptığı açıklamalarla ABD'nin bu konudaki tutumunun tamamen değişeceğinin sinyallerini veriyordu. İklim değişikliğini Çinlilerin uydurduğu bir kavram ve sahtekarlık olarak değerlendiren Trump, haziran ayında ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan da çekildiğini duyurmuştu. Göreve başladığından beri ilk Ulusal Güvenlik Stratejisi(NSS) belgesini paylaşan Trump, iklim değişikliği tehdidini ulusal tehditlerin arasından da çıkardı.


Ekonomik Nedenler Gözetildi 

Obama döneminde küresel bir tehdit olduğu kabul edilen ve NSS'de yer alan iklim değişikliği artık ABD'nin küresel tehdit olarak değerlendirdiği unsurlardan biri değil. Bu adımla birlikte ABD'nin iklim değişikliğine olan bakışı tamamen değişirken Beyaz Saray'dan üst düzey yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre iklim değişimine yönelik bu tutum ekonomik nedenlere dayanıyor. Donald Trump ABD, Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmeden önce yaptığı açıklamalarında bu anlaşmanın ABD'ye ekonomik dezavantajlar getirdiğini söylemiş ve "Ben Pittsburgh vatandaşlarını temsil etmek için seçildim, Paris değil" demişti. İklim değişikliğinin ulusal tehditler listesinden çıkarılmasının arkasında da ekonomiyi ön plana çıkaran bu düşüncenin yattığı belirtiliyor.


Trump'ın imzaladığı Ulusal Güvenlik Stratejisi ile birlikte iklim değişikliği ulusal tehditler listesinden çıkarılıp Obama dönemine kıyasla önemini yitirse de şu an için tamamen göz ardı edilmiş değil. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada iklim değişikliğinin ulusal bir tehdit olarak tanımlanmadığına ancak iklim ve çevrenin önemi üzerinde tartışıldığına dikkat çekildi. Yeni NSS belgeleriyle birlikte iklim değişikliği artık ''enerji hakimiyeti'' başlığının altında incelenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2446 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, donald trump ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim