Anlık Bildirim

ABD'deki bir üniversite bütün yurt odalarına sesli asistan yerleştirecek

ABD'nin Missouri eyaletinde bulunan Saint Louis Üniversitesi, 2300'den fazla Amazon Echo sipariş etti. Üniversite yönetimi bütün yurt odalarına sesli asistan yerleştirip öğrencilerin hizmetine sunacak

ABD'deki bir üniversite bütün yurt odalarına sesli asistan yerleştirecek
 

Bu yılın başında ABD'de yapılan bir araştırmaya göre ülke nüfusunun yüzde 15'inden fazlası sesli asitanları günlük hayatta sıkça kullanıyor. Tabi sesli asistan kavramı; Amazon'un, Google ve Apple'ın bu amaç için geliştirdiği cihazların yanı sıra akıllı telefonlarda dahili olarak yer alan asistanları da kapsıyor. Buna karşılık ülkede bir cihaz olarak sesli asistan kullanımı da giderek yaygınlaşıyor. Saint Louis Üniversitesi'nin aldığı yeni karar ise sesli asistanların, kampüs hayatının bir parçası haline gelmesini sağlayabilir.


Bütün odalara yerleştirilecek 

ABD'nin Missouri eyaletinde yer alan üniversite, 2300'den fazla Amazon Echo Dot isimli sesli asistandan sipariş ettiğini duyurdu. Üniversitenin web sayfasında yer alan açıklamaya göre yeni eğitim öğretim döneminde üniversiteye bağlı olan bütün yurt odalarında sesli asistanlar yer alacak. Böylece öğrencilerin, bir işle meşgul olurken internette araştırma yapmalarını gerektiren sorulara kolayca yanıt bulabileceği belirtiliyor.


Alexa for Business platformunu kullanacak olan cihazlarda üniversite için birtakım özelleştirmeler de mevcut. Örneğin öğrenciler o günkü ders programını, okuldaki etkinlikleri ve kütüphanenin çalışma saatlerini sesli asistan üzerinden öğrenebilecek. Bunun gibi 100 özel soruya yanıt verecek olan asistan, gizlilik konusunda da birtakım farklılıklara sahip. Merkezi bir sistem tarafından yönetilecek cihazlar herhangi bir bireysel hesaba bağlanmayacak. Böylece konuşulanları kaydetme ve kişisel bilgileri toplama gibi yurtta probleme neden olabilecek uygulamalar söz konusu olmayacak. Buna ek olarak öğrenciler cihazın fişini çekerek cihazı kullanmama hakkına da sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim