Anlık Bildirim

ABD'deki ilk hyperloop hattı Apple kampüsünden geçebilir

Apple'ın uzay gemisini andıran yeni kampüsünün bulunduğu Cupertino şehri, ABD'deki ilk hyperloop hattına ev sahipliği yapabilir. Beklenti gerçekleşirse bu durumdan en çok Apple faydalanacak.
Kaliforniya'nın Cupertino şehri yakın gelecekte çok farklı bir ulaşım aracına sahip olabilir. Apple'ın evi olarak bilinen ve şirketin uzay gemisine benzeyen yeni kampüsünün de yer aldığı şehirde, yetkililer bir hyperloop hattı üzerinde tartışıyor. Şehir yönetimi hyperloop hattı hakkında görüşmek üzere Hyperloop Transportation Technologies(HTT) şirketiyle bir araya geldi. Projenin hayata geçmesi halinde hyperloop hattı en çok Apple'ın işine yarayacak.


Ek vergiyle karşı karşıya 

Yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı şehir, nufüs itibariyla ABD'deki küçük şehirlerden biri olsa da Apple'ın merkezinin bu şehirde olması ve yıllar içinde şehre yayılması Cupertino'yu teknoloji merkezi haline getirmiş durumda. Şehir yönetimi ise bu durumdan pek memnun değil zira şehirdeki ulaşım altyapısının büyük bir kısmı neredeyse tamamen Apple çalışanlarına hizmet ediyor. Apple'ın şehirdeki ulaşım sistemi için bir yük haline geldiğini düşünen şehir yönetimi yeni bir vergiyi hayata geçirmeyi planlıyor. Yeni vergi planı uyarınca şehirdeki işletmeler 99'dan fazla çalışana sahipse her bir çalışan için ekstra vergi ödemek zorunda. Bu verginin yürürlüğe girmesi halinde Apple yıllık 9.4 milyon dolar ek vergi ödeyecek.


Apple kampüsünün yakınından geçecek olan bir hyperloop hattı ise işleri değiştirebilir. Hyperloop hattının inşa edilmesi halinde Cupertino şehrinde 25 bine yakın çalışanı bulunan Apple, ek vergi yükünden kurtulabilir. Tabi bunun için şirketin hyperloop hattı inşaatına destek sağlaması gerekiyor. Görüşmeler esnasında Apple'ın da finansal destek sağlayabileceğini belirten şehir yönetimi de Apple'ın katkısıyla inşa edilecek olan hyperloop hattının, vergi planının rafa kaldırılmasını sağlayabileceğini işaret ediyor.


Tabi görüşmeler halen sürdüğü için söz konusu hattın tahmini maliyeti veya ne zaman tamamlanabileceği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmış değil ancak HTT'nin geçtiğimiz haftalarda Çin'de yaptığı anlaşma maliyet ile ilgili fikir verebilir. Çin'in Guizhou eyaletinde 60 kilometrelik bir hyperloop ağı inşa etmeyi üstlenen şirket, projenin toplamda 1.5 milyar dolarlık yatırımla yapılacağını duyurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim