Anlık Bildirim

ABD'li şirket ofisini sanal dünyaya taşıdı

ABD'li emlak şirketi eXp Realty, toplantılar veya şirketin yönetimi için herhangi bir ofise sahip değil. Şirket ofislerini ve toplantı salonlarını sanal dünyaya taşıdı.
Günümüzde ofis atmosferinden rahatsız olan çalışanların işlerini evlerinden yönetmek istediğine şahit oluyoruz. Yine klasik ofis anlayışı yerine toplu halde çalışmaya müsait alanlar kiralayan şirketlerin(WeWork gibi) varlığı da iş dünyasındaki ofis anlayışının değişmeye başladığını gösteriyor. ABD'li emlak şirketi eXp Realty ise bambaşka bir ofis anlayışına sahip. 8000'den fazla çalışanı olan şirket herhangi bir merkez binaya ya da toplantı salonuna sahip değil. Bunun yerine şirketin bütün yönetimi sanal bir adadan yürütülüyor.

Toplantılar sanal ofiste yapılıyor 

Müşterilerin ev satın almasına ya da mevcut evlerini satın almasına yardımcı olan eXp Realty, ABD'de lisanslı olarak faaliyet gösteren tipik emlak şirketlerinden biri. Şirketi benzersiz kılan şey ise sahip olduğu sanal ada. Şirket yasal zorunluluklar nedeniyle ABD'nin Bellingham şehrinde küçük bir ofise sahip ancak bu ofis sadece dosyaların depolanması için kullanılıyor. Şirket toplantılarını, çalışanlarla olan görüşmeleri sanal adasında gerçekleştiriyor.
eXp Realty'nin sanal adası klasik bir oyun evrenini andırıyor ancak oyun evrenlerinden farklı olarak bu adada şirketin merkez binası, çalışma salonları, toplantı salonları ve bekleme salonları gibi noktalar bulunuyor. Çalışanlar, sanal gerçeklik şirketi VirBELA tarafından oluşturulan sanal adaya ulaşmak için eXp World uygulamasını indirmek ve şirketten erişim izni almak zorunda. Sonrasında ise ofiste yapacakları her işi sanal dünyada gerçekleştirebiliyor. 
Akıllı telefonlarda da kullanılabilen uygulama ile çalışanlar kendi karakterlerini oluşturabiliyor ve her gün farklı kıyafetler ya da farklı saç stilleriyle ofise gelebiliyor. Tabi eXp World de bazı sınırlamalar da mevcut. Örneğin toplantı esnasında adada dolaşmak mümkün değil. Diğer karakterlerin üzerindeki isimler sayesinde birbirini ayırt edebilen çalışanlar eXp World üzerinden sesli olarak görüşebiliyor.
Şirketin CTO'su Scott Petronis, eXp World uygulaması ile fiziksel dünyada bir araya gelmenin ve birlikte çalışmanın zorluğunu kolayca aşabildiklerini belirtiyor. Petronis'e göre eXp World sadece çalışanları yağmurlu bir günde evi terk etme mecburiyetinden kurtarmıyor aynı zamanda şirketi yüklü ofis harcamalarından da kurtarıyor. Petronis ayrıca bu yöntemle ülkenin ve dünyanın dört bir yanından yetenekli insanlarla çalışma fırsatı yakaladıklarını belirtiyor.
Geçtiğimiz yıldan beri ciddi bir yükseliş yakalayan şirketin piyasa değeri 610 milyon dolara ulaşmış durumda. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında hisseleri ABD'nin önde gelen borsalarından Nasdaq'da işlem gören şirkette sanal ofis anlayışı şu an için sorunsuz bir şekilde işliyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim