Anlık Bildirim

ASELSAN yönetim kurulu ikincil halka arz kararı aldı

ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP)'nda yaptığı açıklamaya göre şirketin yönetim kurulu ikincil halka arz çalışmalarının başlatılması kararını aldı.

ASELSAN yönetim kurulu ikincil halka arz kararı aldı
 

Bu yılın başında 12 TL civarında değere sahip olan hisselerinin değerini yıl içinde 42 TL değerine kadar yükseltmeyi başaran ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ önemli bir karar aldı. 1990 yılında yüzde 15.30'u halka arz edilen ve 01.08.1990 tarihinden bu yana Borsa İstanbul'da (o dönemdeki adıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda) işlem gören ASELSAN'ın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamaya göre şirket ikincil halka arz çalışmalarına başlıyor.


Genel Müdürlüğe Yetki Verildi 

Türk savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden olan ASELSAN'ın açıklama metnine göre şirket yönetim kurulu bugün gerçekleşen toplantısında şirket hisselerinin ikincil halka arzı konusunda çalışmaların başlatılmasına ve söz konusu çalışmaların yürütülmesi konusunda Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verildi. 


1 milyar TL'lik sermaye sahip olan ve 1975 yılında kurulan şirketin yüzde 84.58'i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait. Borsa İstanbul'da işlem gören kısmın dışında yüzde 0.12'si diğer ortaklara ait olan ASELSAN'ın ikincil halka arzının ne zaman gerçekleşeceği henüz bilinmiyor. Şirketin bu gün itibariyle piyasa değeri ise 32.4 milyar TL.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim