Anlık Bildirim

Akademisyenden çarpıcı Nuh Tufanı yorumları: “Cep telefonu ve dronelar kullanıldı”

Nuh Tufanı ile ilgili Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek ilginç açıklamalarda bulundu. Örnek, o dönemde cep telefonu ve drone teknolojilerinin bulunduğu ve Hz. Nuh'un bunları kullandığını iddia etti.

Akademisyenden çarpıcı Nuh Tufanı yorumları: “Cep telefonu ve dronelar kullanıldı”	Tam Boyutta Gör

TRT’de yayınlanan Öteki Gündem programına konuk olan İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek, Nuh Tufanı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dr. Yavuz Örnek, Nuh Tufanı döneminde teknolojinin çok ileri seviyede olduğu ve cep telefonu, drone gibi teknolojilerin kullanıldığını iddia etti.

Dr. Yavuz Örnek, Hz. Nuh'un kendisine inanmayan oğluğunu gemiye bindirmeye ikna etmek için cep telefonuyla görüştüğünü savundu. Örnek ayrıca Hz. Nuh'un 400 metrelik dalgalara dayanan çelik levhalardan yapılmış bir gemi inşa ettiğini ve bu geminin nükleer enerji kullandığını söyledi.

Akademisyenden çarpıcı Nuh Tufanı yorumları: “Cep telefonu ve dronelar kullanıldı”
 

Dr. Yavuz Örnek: "Güvercin değil drone gönderildi"

Bilimsel bilgilerle konuştuğunu ancak iddialı kanıtlamakta zorluk çeken Dr. Yavuz Örnek Hz. Nuh’un gemisinden güvercin değil drone ve iha benzeri bir uçan cisim gönderildiğini, Hz. İsa’nın 2 bin yıl önce değil 2 bin 300 yıl önce doğduğunu iddia etti. Diğer konuk ve sunucunun sözleri üzerine “Ben bilim adamıyım, bilim adına konuşuyorum” diyerek kendini savundu.

Mitolojide Annunakiler

Sümer mitolojisinde Annunakiler adı verilen bir insanüstü ırkın gökyüzünden Dünya’ya geldiği ve maden üretimi için insanları kullandıkları bahsedilmektedir. Eski Sümer metinlerinde “gökten gelenler” anlamında kullanılan Annunaki kavramının düş ürünü mitolojik tanrıları betimlediği savunulurken bir başka görüşte Marduk (Niburu) gezegeninden dünyamıza inen ve koloni kuran yabancı varlıkları betimlediği savunulmaktadır. Annukiler adı verilen uygarlığın ileri seviye teknolojiye sahip olduğu söylenmektedir.

Mitolojide Marduk gezegeninden geldiği savunulan Annunakiler’in Nuh Tufanı ile bağlantısı olduğu savunulmaktadır. Pek çok mitolojide ismi geçen Enki’nin tufandan haberi olduğu, Hz. Nuh’a haber verdiği ve suya dalabilen gemi yapması talimatı verdiği iddia edilir.

Kuşku yok ki bu tür mitolojik olayların din ve bilim ile bir bağlantısı yoktur. Bu nedenle doğruluğunun kanıtlanmadığı bu tarz efsanelere körü körüne doğru demek komik sonuçlar doğuracaktır. TRT’de açıklamalarda bulunan Dr. Yavuz Örnek, sosyal medyada gündeme oturdu ve büyük eleştiri aldı. Örnek’in açıklamaları ile ilgili yorumları siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12312 kez okundu.
73 kişi, toplam 78 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nuh tufanı, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim