Anlık Bildirim

Almanya Bitcoin'le yapılan ödemelere vergi muafiyeti sağlayacak

Almanya Federal Maliye Bakanlığı, Bitcoin'in bir ödeme aracı olarak kullanılması halinde ABD'dekinin aksine bu harcamalardan vergi alınmayacağını duyurdu.

Almanya Bitcoin'le yapılan ödemelere vergi muafiyeti sağlayacak

Kripto para piyasalarındaki belirsizliğin azaltılması için dünya genelinde hükümetler yasal düzenlemeler oluşturmaya çalışırken kripto para harcamalarının vergilendirilmesi de önemli bir mesele olarak ele alınıyor. Halihazırda ABD'de olduğu gibi bazı ülkeler Bitcoin'i bir mülk olarak kabul edip Bitcoin ile yapılan ödemeleri mülk satışı olarak değerlendiriyor ve bu ödemelerden vergi alıyor. Almanya Federal Maliye Bakanlığı ise Bitcoin'in günlük hayatta kullanımı artırabilecek bir düzenleme ile vergi tartışmalarına noktayı koydu.


Yasal ödeme araçlarına eşit tutulacak

Avrupa Adalet Divanı'nın 2015 yılında aldığı ve emsal teşkil eden, Bitcoin'in vergiden muaf tutulabileceği kararına dayanan Maliye Bakanlığı, Bitcoin gibi kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılması halinde yasal ödeme araçlarına(euro, dolar ve altın gibi) eşit tutulacağını kabul etti. Böyle bir durumda kripto paraların ödemeyi gerçekleştirmekten başka bir amaç taşımayacağını vurgulayan bakanlık, kripto paraların bir mülk olarak değerlendirilmesinin ve vergi alınmasının söz konusu olmayacağını bildirdi. 


Bakanlık ayrıca kripto paralar ile euro, dolar gibi para birimleri arasındaki değişimlerin ''vergilendirilebilir diğer hizmetler'' kategorisine gireceğini belirtti. Böylece bu değişime aracılık edenler vergi ödemek zorunda kalmayacak. Yani kripto para borsaları da vergi muafiyetinden faydalanabilecek. 


Almanya'nın genel vergi tartışmalarından ayrıldığı bir diğer nokta ise madencileri ilgilendiriyor. Maliye Bakanlığı'na göre madencilerin kazandığı kripto paralar gönüllülük esasına dayanıyor. Bu nedenle madencilik faaliyetleri aracılığıyla elde edilen Bitcoin'ler de vergiden muaf tutulabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim