Anlık Bildirim

Amazon 3 yıl içinde 3 bin adet kasiyersiz mağaza açmayı planlıyor

Şu an için sadece 4 tane kasiyersiz mağazaya sahip olan Amazon, 3 yıl içinde bu mağazaları ABD'nin dört bir yanına yaymayı planlıyor. Şirketin hedefi 3 bin mağaza.

Amazon 3 yıl içinde 3 bin adet kasiyersiz mağaza açmayı planlıyor Tam Boyutta Gör
 

E-ticaret devi Amazon, yıllardır üzerinde çalıştığı kasiyersiz mağaza konsepti olan Amazon Go'yu geçtiğimiz yıl tüketicilerle buluşturmuştu. Müşterilerin Amazon uygulamasıyla girip ödemeleri de uygulama üzerinden yaptığı mağazada yapay zeka ve bilgisayar görme teknolojileri kullanılırken kasiyer ve uzun ödeme kuyrukları bulunmuyor. İlk 3 Amazon Go'yu genel merkezin yer aldığı Seattle şehrinde açan şirket; geçtiğimiz hafta ilk kez Seattle'ın dışına çıkmış ve Chicago'da Amazon Go mağazasını açmıştı. Kısa bir süre içinde New York ve San Francisco'yu da Amazon Go ile tanıştıracak olan şirketin kısa vadedeki hedefi 3 bin mağaza.


3 bin mağaza hedefi 

Bloomberg'ün konuya yakın kişilere dayandırdığı haberine göre şirket 2021 yılına kadar toplam Amazon Go sayısını üç bine çıkarmak istiyor. Şirketin yıl sonuna kadar 10 Amazon Go mağazasına sahip olacağını ifade eden kaynaklar 2019'un başlarında bu sayının 50'ye ulaşabileceğini belirtiyor. Amazon iddialara hakkında yorum yapmasa da 3 bin Amazon Go mağazası açması halinde ABD'nin en büyük mağazalar zincirinden biri haline gelecek.


Tabi bu noktada en önemli problem Amazon Go mağazalarının maliyeti. Geleneksel mağazalarda yer almayan donanımların kullanıldığı her bir Amazon Go mağazasını açmak şirket için ,sadece donanımlara, 1 milyon dolar ödemek anlamına geliyor. Operasyon maliyetlerini düşürmek için halihazırda Amazon Go mağazalarında satılan ürünlere odaklanan ve bu sayede yapay zeka performansını artırmayı hedefleyen şirket, mağazalarını metro çıkışlarına yakın noktalarda açarak karlılığa ulaşmayı planlıyor. Ayrıca ilk etapta mağazalardaki ürün çeşitliliği sınırlamak ve kar marjı yüksek olan hazır gıdalara yönelmek de şirketin genişleme stratejilerinden biri. 


Kasiyersiz mağaza konseptini hayata geçiren ilk şirket olarak önemli bir avantaja sahip olan Amazon, yakın tarihte farklı rakiplerle mücadele etmek zorunda kalabilir. Henüz bir zaman çizelgesi oluşturmasa da Microsoft'un da kasiyersiz mağaza konsepti için sistemler geliştirdiği biliniyor. ABD'nin en büyük mağazalar zinciri olan ve halihazırda yapay zeka teknolojisini farklı alanlarda kullanan Walmart da kasiyersiz mağazalara geçebileceğinin sinyalini vermiş durumda. Son olarak Standard Cognition şirketi bu ayın başlarında San Francisco'da kasiyersiz bir mağaza açara Amazon'a meydan okumuştu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim