Anlık Bildirim

Amazon artık Microsoft'tan daha değerli

E-ticaret devi Amazon'un piyasa değeri ilk kez Microsoft'u geçti. 702.5 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Amazon'un önünde sadece Apple ve Alphabet kaldı.

Amazon artık Microsoft'tan daha değerli
 

Geçtiğimiz yıl piyasa değerini yüzde 70'in üstünde artırarak inanılmaz bir başarıya imza atan e-ticaret devi Amazon, 2018'e 570 milyar dolarlık piyasa değeri ile giriş yapmıştı. Şirketin hisse ve piyasa değerinin artmasıyla birlikte Amazon'un kurucusu ve aynı zamanda en güçlü hissedarı olan Jeff Bezos, 100 milyar doları aşan serveti ile Bill Gates'i geçip dünyanın en zengin insanı olurken Amazon, dün bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Gün içinde hisse değeri yüzde 2.5 civarında artan şirket 702.5 milyar dolarlık piyasa değeriyle Microsoft'tan daha değerli bir şirket olmayı başardı. 


Bulut sektöründe rekabet halindeler 

Geçtiğimiz yıl Amazon'a benzer şekilde piyasa değerini ciddi oranda(yüzde 40 civarında) artıran Microsoft ile Amazon aslında temel olarak birbirlerinin rakibi konumunda değiller. E-ticaret devi Amazon ile donanım ve yazılım tarafında kendisini gösteren Microsoft'u buluşturan ortak nokta ise bulut teknolojileri. Özelikle Amazon'un son dönemde bulut servisine ağırlık vermesiyle birlikte iki şirket bu alanda karşı karşıya geldi. Microsoft bu alanda hâlen Amazon ve Google'ın önünde olsa da Amazon'un yaptığı yatırımlar bulut servisini, şirketin önemli bir gelir kaynağı haline getirmiş durumda. 


Amazon'un piyasa değeri itibariyle Microsoft'u geçmesiyle birlikte piyasa değeri Amazon'un üstünde olan sadece iki adet halka açık şirket kaldı: Google'ın çatı şirketi Alphabet ve Apple. Bugün itibariyle Alphabet 743 milyar dolar, Apple ise 849 milyar dolar piyasa değerine sahip. Bu ayın başında ABD borsalarında yaşanan düşüş öncesinde ise iki şirketin piyasa değerli şu anki değerlerin yaklaşık 60 milyar dolar üstünde bulunuyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim