Anlık Bildirim

Amazon, kasiyersiz mağaza sayısını artırmayı planlıyor

Amazon, kasiyerlerin bulunmadığı mağaza konsepti Amazon Go'yu ABD'de yaymayı planlıyor. Şirketin açıklamasına göre yeni mağazalar New York, San Francisco ve Chicago şehirlerinde açılacak.

Amazon, kasiyersiz mağaza sayısını artırmayı planlıyor Tam Boyutta Gör
 

E-ticaret devi Amazon, bir süredir üzerinde çalıştığı kasiyersiz mağaza konsepti Amazon Go'yu geçtiğimiz yıl müşterileriyle buluşturmuştu. Makine öğrenme ve bilgisayarla görme algoritmaları ile sensörlerin bir araya getirildiği Amazon Go mağazaları ile müşterilerin, kasa kuyruklarında beklemeden çok daha kolay bir şekilde alışverişlerini tamamlamalarına olanak sunan şirket, şu anda 3 farklı noktada Amazon Go mağazasına sahip. Son Amazon Go mağazasını geçtiğimiz haftalarda açan şirketin üç mağazası da şirketin merkezinin de yer aldığı Seattle'da bulunuyor. Ortaya atılan iddialar ve şirketin açıklaması ise farklı şehirlerde yeni mağazaların açılacağı yönünde.


Üç yeni şehirde faaliyet gösterecek 

Geçtiğimiz günlerde ABD'li yayın kuruluşu The Information, Amazon'un farklı şehirlerde açmayı planladığı Amazon Go mağazaları için iş ilanı verdiğini ve kısa bir süre içinde Amazon Go mağazalarının ülke geneline yayılabileceğini iddia etmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket bu iddiaları doğruladı. Şirketin açıklamasına göre Seattle dışındaki ilk Amazon Go mağazası New York'ta faaliyet gösterecek. Bu mağazaya ek olarak Chicago ve San Francisco şehirlerinde mağaza açmak da şirketin gelecek planları arasında.


Geçtiğimiz yıl ABD'nin önde gelen perakande şirketi Whole Foods'u 13.7 milyar dolar ödeyerek satın alan ve fiziksel mağazalar üzerinden satış konusunda güçlü bir adım atan Amazon, bu adımını Amazon Go mağazası ile pekiştirmişti. Buna karşılık şirket Amazon Go ile bir ilke imza atmış olsa da şu an için bu alanda rakipsiz değil. Tamamen otonom mağazacılık üzerine kurulan Standard Cognition şirketi de kasiyersiz bir mağaza açmış durumda. Bu şirketin yanı sıra Microsoft ve Walmart da kasiyersiz mağazalar için çalışmalarını sürdürüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim