Anlık Bildirim

Apple; ABD Başkanı Donald Trump'ın, Amerikan şirketlerinin üretim ağını kendi ülkelerine kaydırması konusundaki baskılarıyla zor durumda kalan şirketlerden biri olmuştu. Apple'a ait iPhone ve iPad'lerin önemli bir kısmı Foxconn'un Çin'deki fabrikalarında üretilirken şirket çözümü Foxconn ile birlikte ABD'de bir fabrika (OLED ekran üretim tesisi) açmakta bulmuştu. Şirket şimdi ise yine ABD'deki üretim ağını destekleyecek bir adım atmaya hazırlanıyor. 


 
Şirketin destek politikasıyla ilgili açıklamalar yapan Apple CEO'su Tim Cook, ülkedeki üretimi ve ileri imalatı işlerini teşvik etmek amacıyla kurulmuş bir fona 1 milyar dolarlık destekte bulunacaklarını açıkladı. Bu destek ile ileri imalat sektöründe hareketlilik yaratabileceklerini ifade eden Tim Cook ''suda dalgalanma yapabiliriz'' dedi. Bu destek ile imalat sektöründe iş yaratabilecekleri ve bu işlerin hizmet endüstrisi etrafında katlanacağını belirten Cook, bu sayede daha fazla istihdam oluşturabileceklerini söyledi.


Fondan yararlanacak ilk isimlerin mayıs ayında belli olacağını açıklayan Apple'ın, ABD'deki üretimi destekleme adına yapacağı tek işi bu fon olmayacak. "Çalışan tabanımızı nasıl büyüteceğiz? Geliştirici tabanını nasıl büyüteceğiz? Üretimimizi nasıl artırabilirim?'' gibi sorulara odaklandıklarını ifade eden Cook'un açıklamalarına göre Apple geliştiricileri eğitim vermek ve kod yazmakla uğraşan kişileri yardımcı programlarla desteklemek gibi pek çok alanda daha çalışmalar yapacak.


Apple, fonla ilgili yeni gelişmelerini ve şirketin diğer destek çalışmalarıyla ilgili bilgileri yaz aylarında detaylandırması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim