Anlık Bildirim

Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü ve otomobil projesi şirketi yeni rekora taşıyabilir

Apple ürünleri hakkındaki başarılı tahminleri ile tanına saygın analist Ming-Chi Kuo'ya göre Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü 2020'de, otomobil projesi ise 2023'te piyasaya sürülecek.
Apple ürünlerini birkaç ay önceden ayrıntılı bir şekilde tanımlayan ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın yeni ürünleri hakkındaki beklentilerini açıkladı. Hatırlanacağı üzere bu ayın başında Apple 1 trilyon dolar değerine ulaşmıştı. Bir rekor teşkil eden bu değer Migh-Chi Kuo'nun beklentisinin altında. Kuo'ya göre Apple'ın yeni ürünleri şirketi 2 trilyon dolar değerine taşıyabilir.


''Artırılmış gerçeklik gözlüğü sektörü değiştirecek'' 

Ming-Chi Kuo tarafından hazırlanan rapora göre Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü 2020 yılında piyasaya sürülecek. Bu artırılmış gerçeklik gözlüğünün fiziksel ve dijital dünyayı birleştirerek Apple'ın yeni kullanıcı arayüzü olacağını vurgulayan ünlü analist, bu gözlüğün iPhone'un dokunmatik ekranını kullanıcıların gerçek hayatına yansıtacağını düşünüyor. Bu haliyle artırılmış gerçeklik gözlüğü insanların eğlence ve internet kullanım anlayışını tamamen değiştirebilecek ve Apple ciddi bir kazanç sağlayacak.


Geçtiğimiz yıl Bloomberg'ün paylaştığı rapora göre Apple'ın halihazırda bir mühendis ordusu ile artırılmış gerçekliğe odaklandığını söylemek mümkün. Artırılmış gerçeklik üzerinde çalışan yüzlerce mühendisin olduğunu belirten rapor bu mühendislerin bir kısmının artırılmış gerçeklik uygulamalarını entegre etmek adına yazılım tarafında çalıştığını belirtirken büyük bir kısmının ise Ar-Ge çalışmaları ve artırılmış gerçeklik gözlüğünün prototipini oluşturmak için çalışıyor. 


Rapor ayrıca Apple'ın cihaz için yeni bir çip ve işletim sistemi üzerinde çalıştığını da doğrulamıştı. Bütün bu veriler Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün üstünde yoğunlaştığını ve  Ming-Chi Kuo'nun tahmin ettiği gibi kısa bir süre içinde gözlüğün piyasaya sürülebileceğini işaret ediyor.


Apple Car ciddi gelirler sağlayabilir 

Analistin bir diğer önemli beklentisi ise Apple'ın otomobil projesi hakkında. Ming-Chi Kuo raporunda Apple Car ifadesini kullansa da Apple'ın doğrudan bir otomobil üretmek yerine otomobillere entegre edilebilen ve otomobili otonom sürüşe uygun hale getiren bir kit üzerinde çalıştığı biliniyor. Analistin Apple Car olarak bahsettiği düşünülen bu kit için Apple halihazırda testlere başlamış durumda. 


Ming-Chi Kuo'ya göre Apple Car'ın piyasaya sürülmesi artırılmış gerçeklik gözlüğünden 3 ila 5 yıl sonra olacak. Apple Car için iyimser tahmin olarak 2023'ü işaret eden analist, 2025 yılına kadar gecikebileceğini de notuna eklemiş. Buna karşılık Apple Car şirkete en çok gelir getiren projelerden biri olabilir. 


Apple Car ile şirketin otomobil sektörüne sağlam bir giriş yapacağını belirten analist, Apple'ın otomobil sektöründeki potansiyel rakiplerinden daha iyi bir donanım, yazılım ve hizmet entegrasyonu ile pazar hakimiyetine ulaşabileceğini belirtiyor. Apple'ın otonom araç kiti hakkında daha önce yapılan yorumlar da otomobil üreticilerinin doğrudan otonom sürüş teknoloji geliştirmek yerine tak-çalıştır bir kit kullanmak isteyebileceği ve bu kit sayesinde Apple'ın çok sayıda üreticiyle iş birliği yapabileceği yönündeydi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim