Anlık Bildirim

BMW, 10 yıllık lityum ve kobalt tedariğini güvence altına almak istiyor

Önümüzdeki yıllarda elektrikli araç pazarındaki iddiasını güçlendirmeyi hedefleyen Alman üretici, bu araçlarına güç verecek pillerin hammadde tedariğini de güvence altına alma arayışında.

BMW, 10 yıllık lityum ve kobalt tedariğini güvence altına almak istiyor Tam Boyutta Gör
 

BMW’nin elektrikli araç pazarında çok fazla aracı bulunmuyor. Hatta şirket şuana kadar kendi pillerini bile üretmiş değil. Alman üretici yine de yeni stratejisinin bir parçası olarak önümüzdeki 10 yıl için pil mineralleri olan lityum ve kobalt tedariğini güvence altına almak istiyor.

Frankfurter Allgemenie Zeitung gazetesine konuşan BMW tedarik şefi Markus Deusmann, “Önümüzdeki 10 yıl için hedef, maden seviyesinin sonuna kadar tedarik güvenliğini sağlamak. Kontratlar imzalanmaya hazır.” yorumunda bulundu.

Alternatif bulunmazsa talep artacak 

Aslında Alman üreticinin bunu istemesi oldukça doğal. Zira lityum ve kobalt mineralleri şuanda Li-ion pillerinin üretimi için olmazsa olmaz bileşenler konumunda bulunuyor. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde alternatif bulunamazsa, Li-ion bataryalar çok daha fazla elektrikli araca güç vermeye başlayacak ve bu minerallere olan talep de yüksek derecede artacak.

Son yıllarda fiyatlar katlandı 

Son 10 yıl içerisinde lityumun fiyatı iki katının üzerine çıkarken, kobaltın fiyatı ise son 3 yıl içerisinde üçe katlandı. Gelecek yıllarda hükumetlerin dizel ve benzinli araçlara daha da fazla sınırlama getireceği düşünüldüğünde, bu gibi pil hammaddelerinin fiyatının daha da yukarılara çıkacağı öngörülüyor.

2025'e kadar 12 elektrikli araç üretecek 

BMW, 2013 yılında piyasaya çıkardığı i3 modelinden itibaren elektrikli araç pazarıyla çok içli dışlı olmadığı için kendisini elektrikli araç tedarik zincirinin içine dalmak zorunda hissetmedi. Ancak artık bunu düşünmesi gerekiyor çünkü önümüzdeki yıl elektrikli Mini ile başlayarak bir dizi elektrikli araç piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Bu plan, 2025 yılına kadar üretilmesi planlanan 12 elektrikli aracı kapsıyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim