Anlık Bildirim

Bakan, ikinci el otomotiv ve konut satışındaki yeni düzenlemeyi açıkladı

Bakan Bülent Tüfenkci ikinci el otomotiv ve konut satışı ile ilgili yeni düzenlemeyi açıkladı. Bundan böyle satış yapacak kişilerin belirli nitelikte olası ve otomotiv için garanti sunması gerekecek.

Bakan, ikinci el otomotiv ve konut satışındaki yeni düzenlemeyi açıkladı Tam Boyutta Gör

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, fuar açılışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tüfenkci, konut ve ikinci el otomotiv satışına gelecek yeni düzenleme hakkında bilgi verdi. İki sektöre de getirilecek düzenlemenin amacının üreticinin hakkını koruyamak, ticaretin belirli kurallar çevresinde yapılmasını sağlamak ve dolandırıcılığı önlemek olduğunu söyledi.

İkinci El Otomotivde Garanti

Bülent Tüfenci, ikinci el otomotivde garanti sürecinin başlayacağını resmen duyurdu. “Biliyorsunuz eğer siz orada etiketine, 'bu araç hasarsızdır' veya bakımını tam olarak yapıldığını söylüyorsanız belli bir km de, 5 bin km de  garanti vermesini istiyoruz” dedi.

Emlak İşi Yapanların Belirli Nitelikte Olması Gerekecek

Emlak sektöründe de ticaretin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için belirli düzenlemelerin getirileceğini açıklayan bakan emlak ticaretiyle ilgili olarak “Aynı düzenlemeyi amaçlıyoruz. Orada da güvenli, emlak işi yapanların belli bir vasıfta olmasını, nitelikte olmasını istiyoruz. Sözleşmelerin şeffaf olmasını istiyoruz. İzlenebilir olmasını istiyoruz. Komisyon ücretlerinin net olarak belirlenmesini istiyoruz." diye konuştu.

Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) Başkanı İlkay Kalkan, ikinci el otomotiv satışına düzenleme getiren çalışmayı desteklediklerini bildirdi. Kalkan, belirli niteliklere sahip kişilerin otomotiv satışı yapabilmesinin sektöre olumlu katkısı olacağını söyledi. Ayrıca ikinci el otomotivlere araç durumu hakkında ayrıntılı bir künye sisteminin getirilmesinin hem galeri esnafını rahatlatacağını hem de galeriler üzerindeki olumsuz algıları ortadan kaldıracağını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9724 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ikinci el araç, bülent tüfenkci ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim